Då var det måndag igen och sista måndagen i APRIL månad.

Helt sjukt vad tiden går fort just nu, hinner inte med alls känner jag. Till och med måndagar går fort att jobba just nu och jag har inte alls någon jobbångest, inför måndagarna. skönt än så länge ;)
 
ja som sagt i dag har jag jobbat i gävle i blåst, jäklar vad kallt det var. jag som bestämde mig i morse att långkalsongerna är över för detta år, vet dock inte om dom får hälsa på ett tag till nu . hatar att frysa.
 
när jag kom hem möttes jag av detta i brevlådan våran .
den var verkligen överfull :D och det stora är till mig ;)
 
När jag kom hem så lagade jag mat och sen fixade jag stallet och tog en skrittur på figge i 30 minuter barbacka. vi fick sällskap av en vit hare som hoppade med oss sjukt lä'nge :P
 
Nu sitter jag här skulle ha sprungit idag men det började regna när jag precis hade ridit klart Figge och så mycket behöver jag inte springa så jag är tvungen. jag väljer mina dagar, sprang 4,5 km i lördags:)
 
I går kväll när jag körde hem lilla syster så var hela vegavallen i Tierp avstängt
Både ambulansen och polisen var där och det visade sig att en 25 åring hade blivit skjuten med flera skott av en 32 åring,
 
jag tycker att det händer lite för nära nu. men som polisen säger i artikeln. Behöver allmänheten oroas av det som hänt?
– Nej det här är inte riktat mot vanliga "Svenssons".
 
men det känns ändå inte alls lugnt för de. tänk om någon hade kommit precis då? vad hade hänt?
 
Aja . tur att man bor på landet ;)
 
Nu är det dags att få sin sömn, imorgon är det halvdag på jobbet och sen blir det valborgs firande  :)
 
 

Första ute tävlingen för i år

 
då var första ute tävlingen för i år avklarad.
 
Hemma tävling på klubben en 110 klass lokal.
 
vi fick 8 fel i omhoppningen, allt kändes så jäkla bra i grunden. kände verkligen att nu kanske vi verkligen sätter en dubbelnolla, ÄNTLIGEN men icke. 2 ner i omhoppningen som sagt.
 
Han var stark och het idag, men är ändå nöd över grunden, 3:an gjorde figge ett jättejobb när jag klantade till mig lite.  mellan 5:b och 6, vart det lite kamp men inget märkvärdigt många tog av på 4 galoppsprång men jag ville få in 5 då det var det där emellan fast lite trångt men ville inte trycka av  förmycket då han redan var het och väldigt på
 
.Nu ville jag inget hellre än att sätta en bra dubbelnolla IGEN! ! !
omhoppningen av vi river första i omhoppnigen tryckte av honom stort men på denna höjd SKA han klara av att hoppa så.  och räcket ut kom vi lite för fort in eller ja han hoppar väldigt platt.
 
Men jag är ändå nöjd med grunden som sagt.
 
Det är 2 år sedan jag och Figge startade våran första tävling tillsammans, första tävlingen för figge över huvudtaget :)
 
 
 
 
Lite skillnad på tempot om man säger så ;)

Söndag kväll

Då var det åter igen dags att ladda upp inför en fullspäckad vecka med jobb. :)
 
Helgerna går med en rasande fart.
 
I går lördag så började jag dagen med att gå 1 mil med kitty och direkt efter det rida i 1, 20 min en härlig tur på figge, blev väldigt mycket galopp fast i väldigt bra tempo.
 
efter det mockade jag och sen var det lunch. efter de så åkte vi till min kusin för att kolla in hans hus och pappa skulle kolla några saker.
 
När vi kom hem därifrån så tog jag det lugnt ett tag, men höll på att somna så jag tog på mig springkläder för att spring 2 km men det slutade med att jag sprang ca 4.5 km. kändes väldigt bra. sen duschade jag och sen var jag död resten av kvällen ;)
 
I dag söndag så började jag även denna dag med att gå 1 mil med kitty, det var väldigt varmt och skönt :D
 
Sen bytte jag om direkt för att rida ut en sväng med Figge, blev en ridtur uppe på dammarna. totalt 40 minuter skritt och 20 minuter trav så han fick en lugnare ridtur efter två dagars galopperade :)
 
Sen jag har gjort lite allt möjligt idag, men allt nästan har jag gjort i den härliga SOLEN :D
 
Hoppas att ni har haft en trevlig helg och får en bra start på veckan imorgon !
 
 

Då var fredagen här igen :D

 
då har denna arbetsvecka gått med , idag blir det hemma jobb, lite kontorsjobb(skriva offerter bla) sen blir det oljebyte på min lastbil och tvättning av den inför nästa veckas jobb, den andra lastbilen ska även få vakna upp ur idet idag och sättas igång och bli tvättad ;)
 
sen är det ju fredag så då är det inte jobb längre än till 13 , då ska lilla syster hämtas hem hit. Så det blir väl fredagens lilla överraskning till mat, TACOS ;)
 
Figge då :)
 
I tisdag vilade han.
onsdags: red vi ut vid Untra, vi red på dammarna så jäkla härligt, solen värmde på bra och fåglarna kvittrade för fullt. det var bara att njuta :D
Nu börjar äntligen alla mina ridvägar tina fram, bara en kvar nu sen är alla ridbara igen :D
När jag hade ridit klart så tog jag ur broddarna på figge kände att dom inte gör så mycket nytta längre.
Lite skillnad då, var svårt att få ur vissa broddar ;)
 
I går torsdag så åkte jag till ridhuset med figge, även denna gång stod inte ett ända hinder framme så vi körde ytligare ett "dressyr" pass, eller snarare ett galopp pass, det blev väldigt mycket galopp arbete. När jag kom dit så var det en annan som red och jag hade i bakhuvudet att det skulle vara micke träning där men var osäker när jag åkte dit vilken tid det var, satt mig upp på hästen 5 över 4 och träningen skulle börja kl 17.15 så då ville jag vara där ifrån även med transporten då det vara väldigt mycket vatten överallt och väldigt dåligt med parkering så det fick bli ett snabb pass. nej då men fick skynda på lite i alla fall.
 
Vi tränade på att hålla en stadig galopp och ligga "kvar" där även när det blir jobbigt. dock över jobbar jag honom väldigt mycket när jag känner att det börjar ta emot för honom. men men. vi tränade lite på galoppbyten och förvänd galopp. red på bett och han jobbade på bra. Jag är nöjd med honom :)
 
till mig själv då så i tisdag firade vi både kent och pelle så det var smörgåstårta och kakor i tisdags kväll ;)
 
i onsdags jobbade jag som vanligt, men på morgonen när jag skulle till grusgropen så hade vägen svämmat över.  
Lite vatten då da ;)
 
igår torsdags jobbade jag också såklart, när jag hade slutat så bytte jag däcken på min bil.
Nästan så jag skulle ha medalj, för jag lyckades byta alla däck utan ett ända svordom. stolt ;) haha
 
efter att jag hade varit i ridhuset så sprang jag 4,5 km. så skönt har verkligen inte haft tid att motionera över huvudtaget på hela veckan. om jag inte hade vilja träna efter 21 varje kväll men så roligt är det inte ;) Så i går vart det en löprunda igen :)
 
Ha en härlig fredag :)
 
 
 

hjälp !!!

Gud dagarna går med en rasande fart , jag hinner inte med allt jag vill. Igår jobbade jag som vanligt nu, sen när jag kom hem så lagade jag mat, vek 3 Ikea kassar tvätt. Sen mockade jag och gjorde klart allt i stallet innan jag packade in hästen i transporten och åkte till ridhuset för att trimma lite. Det var helt tomt i ridhuset så himla skönt så kan man rida överallt. ;) "dressyr" stod på schemat. Figge var riktigt fin men lite stark i handen . Men jag är nöjd iallafall. :)
Sen när jag kom hem så var klockan redan 21 så då var det försent att springa :( suck. Och idag hinner jag inte heller att springa för idag ska vi fira Pelle och Kent som fyller år. :D Figge får vila idag :) Ni får ha en bra dag i dimman ;)

måndagen börjar ju bra för vissa.

En fin liten kö på e4:an .
Det var två bilar i början men don hann ta bort ena. Nu sitter jag och väntar på att få full lass på lastbilen innan jag kan köra vidare. Hoppas att ni har en bra måndag :)

Nu är vi anmälda till några tävlingar framöver ;)

Högbo däremot kommer jag inte starta, den har jag tagit bort.
 
Våran tävlingsplan till juni månad :D
 

Bästa söndagen på länge

vakande upp till världens solsken, herregud hur det kan vända  i vädret, i går var det snöslask och i dag strålande solsken och 10 pluss.
 
 
Idag har jag ridit Figge i solskenet, vilken skön och underbar ridtur. Figge var fin men jag krävde inte så mycket av honom.
 
Sen åt jag lunch och åkte iväg till Örbyhus slott för att kolla in där bröllopsfesten ska hålla till. Verkligen en superfin plats.
 
Imorgon är det en nya vecka med nya möjligheter.
Ha en skön söndag.
 

Dumpa honom

just nu ligger jag i soffan och kollar på film. Dumpa honom är det som visas.
 
Jag har precis tagit in mina fina/blöta hästar, tror dom var väldigt nöjda över att komma in efter en heldag ute i regnet .
 
I dag har jag inte gjort mycket alls, det ända nyttiga jag har gjort idag är att jag åkte med figge till ridhuset.
Han blev riktigt trött av dagens övning idag, han var riktigt fin . lyssnade bra på mig in till den sista kvarten då visade han väldigt tydligt att han var trött ;) haha knäppa häst just på ett speciellt ställe så bara stack han ifrån mig jag kunde inte göra något åt det alls. ja herregud vilka "hyss" han har för sig min lilla pålle. Jag red på bett idag och han jobbade på riktigt bra även över övningarna. Han låg kvar och väntade på mina "signaler" fram till dom små hindren. dock blir han väldigt "vinglig" och drar iväg efteråt vet inte riktigt hur jag ska göra för att få bort det, när han dra iväg efter så får han stanna efter hindren och stå still ett tag men han vill verkligen för mycket när det gäller hoppning. Bättre de än att han tycker att det är tråkigt.
 
I stort sett är jag super nöjd med passet.
 
Vilket "slask" väder det blev idag, när jag åkte hem från ridhuset så körde jag om många bilar som inte körde fort över huvudtaget, undra om dom hade sommardäck på ;) misstänker de.
 
Jag skulle ha gjort mycket ute idag men det blev en innedag istället, film har stått på schemat nästan hela dagen efter ridhuset .
 
Jag skulle ha fixat "vinterhagen" och tvättat bilen och transporten men som sagt det blev inte av pga. vädret .
Hoppas på bättre väder imorgon, just nu sa dom på nyheterna att NU KOMMER VÅREN . Den ser jag fram emot :D Välkommen våren NU !!!
 
Min goda mat igår , mums !
 

Figge uppdatering

nu har jag precis
 
kommit hem och satt mig här vid datorn, Figge står nu och äter och myser i stallet efter en bra träning för Lotta  :) en riktigt bra träning men mycket hoppa på volt och få med sig hästen hela tiden och snabbt kom hindren med . nej men en riktigt bra träning och figge var med och på hugget, lite väl på hugget ibland men det gick bra ändå, Jag ska komma ner fortare i sadeln (som vanlig) och bromsa figge mera med sätet än handen.
Siffrorna syns lite dåligt men vi ser i allafall hindren. ;)
 
Vi började med att trava igång hästarna på 1 och 2:an i båda varven och sen samma sak i galopp. Figge var lite "trög" i traven fick honom inte "där" men i galoppen var han mycket finare och hittade lägena bra .
 
sen hoppade vi igenom "kombinationerna" innan vi tog banan.
 
först så räckerna på volt och sen direkt på lilla sockerbitshindret och vidare ut på kryss räcke(oxer på bilden nr. 4) 2 galoppsprång där i mellan och sen vidare på 5 och 6:an 3 galoppsprång 5:an sockerbits hinder. sen direkt efter 6:an så in på volten igen och avslutade efter de :)  Lite klurigt och "tajt" att få med sig hästen efter 6:an men det gick,. och det gick bättre än vad både jag och Lotta hade trott ;)
 
Sen hoppade vi 8, 6 , 5 , 4 , 3 och avslutade på 1:an .
 
Nej men jag är nöjd med dagens träning som sagt fick tillsägelse för min sits och den vet jag om att den inte är bra så det är inget nytt. usch vet inte hur jag ska komma ur detta :P
 
Aja tidigare i veckan då.
Måndag skrittade vi ut i 40 minuter barbacka.
tisdag kom Maja och red med oss så hin fick rida figge och jag nicke. vi skrittade bara :)
Maja och Figge :) <3
Nicke blev lite trött efter ;)
 
i går onsdags så travade jag ut på Figge, mycket att han ska lyssna på små hjälper gick ganska så bra, jag red med bett så jag var nöjd.
 
Nu får vi se om jag hinner slänga in ett inlägg imorgon med ;)
 
annars ha en underbar helg alla bloggläsare :)
 

tävlingen i går söndag på Jälla.

Nu kommer rapporten för gårdagens tävling.
115 klass stod ju på schemat och jag hade en väldigt het häst på framhoppningen , men fick till många fina språng där.
 
Inne på banan så vart han väldigt stark och ville inte riktigt lyssna på mig som ni ser i filmen här nere. När figge inte lyssnar på engång så är jag tyvärr väldigt snabb på att ta upp händerna och försöka bromsa honom så istället för att sänka handen och jobba därifrån men men .
 
 
 
vi river 1:an som ni ser vet inte riktigt varför vi river detta. kan vara för att jag stör honom lite med min hand men det ska inte störa honom tycker jag ;) Jag skulle behövt startat 2 klassen för att Figge kanske skulle kunna vara någorlunda lugn ;) haha
 
aja vi kämpar vidare men jag är ändå nöjd, visst kan jag ändra och träna på mycket men man är ju aldrig fullärd . !
 
Denna bild är från 110 klassen i lördags
och denna är från 120 i lördags, det finns lite marginal. denna oxer hade jag väldigt respekt för när jag gick banan, men det gick ju bra :D
 
Jag ska beställa någon bild vet inte vilken/vilka än ska vänta med att välja tills 115 klassens bilder också har kommit :)
 
detta var våran sista inomhus start för denna "vår". nu börjar ute säsongen och nästa tävling är på hemma klubben ÄRK den 27 april. känns lite konstigt att utesäsongen redan börjar med tanke på att det är så mycket snö kvar. menmen våren och sommaren kommer väl den med , får vi hoppas ;)
 

tävling på Jälla

 
idag har vi varit på jälla och tävlat 110 och 120 :)
 
jag börjar med att berätta om 110 då, framhoppningen var verkligen en katastrof, usch ville bara packa ihop och åka hem igen. men mamma fick mig och tänka om och vi gick in på banan och tyvärr fick vi ett skitpet på 2:an men annars är jag super nöjd med rundan.
 
rivningen på hinder nr två tar jag på mig själv, kunde ha "väckt" figge lite mera ;)
 
aja nöjd med rundan i alla fall efter insidenten på framhoppningen.
 
Sen vart det en lång väntan för oss startade i början av 110 och i slutet på 120 ;)
 
så 120 klassen då. framhoppningen var mycket bättre fick en bättre känsla och hade figge DÄR.
Inne på banan så kändes det väldigt bra. han var verkligen pigg och stark ;)
1-3 hoppar han verkligen jättebra. 4:an rev vi, tar på det på mig själv vi fick inte riktigt plats med 7 galoppsprång där imellan och svävade av vägen lite för mycket. men det var en litet pet bara.
sen rev vi 5:a in tar på mig även det själv jag trök av honom "fel"  så han hoppade lite för platt istället för uppåt. sen hoppade han fint , 9:an kom vi lite väl nära men han fixade ut det själv. (hade lite för långa tyglar där)
  
jag är super nöjd med denna runda vi kunde lika bra ha varit felfria idag. Super känsla. dock tycker jag att jag rider SKIT fort men det gör jag inte, detta är ju ett bra tempo xD
 
Nu laddar vi om för en ny tävlingsdag imorgon, 115 står på schemat då, en klass alltså har start nr 38 så jag måste vara på jälla senast kl.7.40 imorgon ;) härligt !
 
 

Hurra för mig

Idag fyller jag 22 år , usch så gammal jag blir. Vaknade upp med rygg ont och rynkor. haha nej då ingen skillnad alls, man är som ett vin man blir bara bättre med åren ;)
 
Tack och hej för mig idag !

1 April

Gud det är redan april, vart tar tiden vägen och vart är våren ? :O
 
I alla fall så skiner solen idag, och det är inte ett moln på himmeln så jäkla skönt kommer nog bli riktigt varmt idag och HOPPAS att det tar lite på snön nu. För den får gärna försvinna nu tycker jag.
 
Får se om man bli lurad i dag då ? ;)
 
Jag kollade just upp startlistan iför helgens tävlingar och jag kan säga att min väckarklocka kommer behöva ringa 4.30 både lördag och söndag . HÄRLIGT.
Tävlingarna startar kl 8.00 och jag rider i första klassen och har starnr 9 i 110 klassen. måste alltså vara där redan kl 7.00 och åka hemifrån kl. 6.00 ;P
Sen blir det en lång paus för oss för i 120 klassen har jag startnr 70 .
Sen söndagen kommer vi behöva åka lika tidigt då startar vi första klassen igen i 115 klassen och har 17 före mig där bara .
 
Men vad gör man inte för att få tävla ;) haha
 
Linda kommer att fota på tävlingen, så jag hoppas på att vi kommer fastna på bild så vi får några nya tävlingskort ;) http://www.splachphoto.webs.com/
 
Idag är det ju riktigt fint väder ute har inte så stor lust att åka till ridhuset när det är såhär ute, vi får se kanske blir en kvällstur till ridhuset istället så slipper jag missa solen;)
 
Mina vader gör fortfarande ont så vi får se vad jag hittar på idag måste ju som sagt rida i alla fall så får nog spara mina vader till de, men jag har verkligen ett sug efter att få gå en riktigt lång promenad. : /
 
Nog om mina vader nu ska jag sätta fart på dagen :D
 
Ha en härlig "vårdag" i solen !
 

The Fighter Vg
e.Carte d Ór u. Merzedes (F.4)
e.Robin Z- Labrador

"Figge" köpte jag vintern 2011 från Vibygard.se , då hade han bara hopp tränat 5 ggr. Där ifrån har vi sedan tagit oss hela vägen upp till 120 klasser. Figge är en helt underbar häst att ha att göra med, så otroligt lätthanterlig i allt.

Manique
"Nicke" är min gamla tävlingsponny som nu går och har det väldigt bra i dom stora hagarna här hemma.

RSS 2.0