Torsdag, fredag och lördag

Torsdag : Red vi i väg till grusgropen och klättrade lite, jag hade en riktigt pigg och stark häst hela klättringen igenom och på hem vägen såg han spöken överallt och var dryg ;)
 
Fredag : Red hemma på gräsbanan med ponnyhackamore, suck vad jobbig han var, stark som en oxe. Vart väl lite bättre på slutet, men ändå inte helt bra. ( lite ändringar på ponny hackamoret ska göras) Markarbete körde vi med mycket övning på galoppombyten och så mycket på volt.
 
I dag lördag  så fick jag belöning för att jag tog kampen med honom i går och i dag var han hur fin som helst att rida, känns bra inför morgondagens tävling.
 
Min fina gammal ponny på 22 år<3
Idag har jag ridit som ni har läst och efter det tvättade jag bilen utvändigt(invändig får vi se om jag tar imorgon efter tävlingen) Sen har jag även ordnat allt tills morgondagens tripp till Avesta för tävling.
Va stark och visa att ingen kan såra dig eller trycka ner dig till botten, kämpa dig igenom allt elände och bevisa att INGET kan hindra dig . ! Ditt liv , dina drömmar!!
 
Jag har tappat motivation till att springa har så mycket annat att göra och tänka på, men jag hoppas att motivationen kommer tillbaka snart, hoppas att jag VILL springa imorgon efter tävlingen. Annars får det bli nya tag på måndag. suck tycker inte om mig själv när jag tappar lusten till det jag egentligen vill göra.
 
 
Nu ska jag dusch och sen ska jag åka tillbaka till Tierp för att äta och bada hos mamma<3
 

Dags att skriva lite igen kanske :)

Uppdatera lite om figges dagar :)
 
i lördags fick Figge vila då jag istället för att rida kollade på EM finalen, spännande det var :)
 
i söndags red jag ut långt på figge, fokus på att han skulle trava och galoppera på i bra tempo i form. så bett och gramanen var på . han var HUR fin som helst. fick igenom det jag ville av passet :)
 
I måndags så var det dags att åka iväg på träning igen, Lotta träning på ärk och som alltid så är träningarna asbra och jag är nöjd över figge.
dags att rita och berätta om träningen då ;)
vi började passet med att galoppera på små hinder på båge med två galoppsprång emellan, han väntade riktigt bra och gjorde övningen bra. bara att ryttaren måste hjälpa figge mera med vart på hindren vi ska rida för att få en bra båge med lugnt tempo. gick de i båda varven.
Sen lag vi till att rida på oxen efteråt och det var ganska så tajt svängen efter småhindren men fick med honom hyfsat bra och så skulle vi göra halt efter oxen. ryttaren måste tänka på att komma ner i sadeln och vänta på figges språng så blir det super bra.
 
efter det hoppade vi två krysshinder efter varandra (figges hat hinder nr 1)  5 korta galoppsprång emellan, fokus på att komma tillbaka snabbt efter hindret i balans och fokusera på nästa. När det vart lite högre kryss så nitade Figge faktiskt rejält en gång, som jag skrev så hatar figge att hoppa kryss det har han alltid gjort. när jag köpte honom så hoppade han knappt krysshinder. han blir så osäker på hur han ska hoppa och hur högt han måste hoppa så det blir riktigt jobbigt för honom. Mycket fina språng över kryssen hela träningen igenom ;) eller inte :P
 
sen hoppade vi en bana , små hindren först efter det vidare på oxen sen hitta balansen igen och hoppa det första krysset och sen 7 galoppsprång till nästa oxer och innanför småhindren till krysshindren men med 4 galoppsprång denna gång emellen. Han hoppade banan jättebra första gången, bara en ryttarmiss få min sida men andra gången så kom vi lite sort på sista linjen till krysshindren så där höll jag på att flyga av det var riktigt nära men jag lyckades sitta kvar fast att han tvärnitade. Vi låg jättestort(i vanliga fall hoppar han ändå) så där hade han inte modet till att hoppa av, men vi tog bara om det igen och då hoppade han jättebra.
 
efter det tog vi andra linjen igen med ena krysshindret och 7 galoppsprång oxen, super hoppat där så då nöjde vi oss för dagen :)
 
Super träning :)
 
I går tisdags
 red vi på härliga dammarna läng Dalälven, ett travpass i bra tempo stod på schemat, dock hade prinsen väldigt mycket energi så han såg spöken bakom varenda sten ;)
en underbar kväll :)
 
I dag onsdag så red jag honom hemma här på gräsbanan, men bett och graman. Han var superfin . hoppade på volt och hoppade krysshinder ;) Vilka jäkla språng han tog svårt att sitta kvar ibland :P
resultat en genom svettig häst och en nöjd ryttare ;)
 
idag tog jag med mig Kitty på en spring tur, hm lite trött han blev efterråt.
var ute på äventyr i söndags med en helt underbar person <3

Tävlingar kvar detta år 2013

 
v.35 Föreningen Storbyns Ryttare(115 och 120)
 
v. 36 Gestrike Sportryttare(115 och 120)
 
v.40 Avesta ridklubb(115 och 120)
 
v.41-43 vac vila
 
Sen beror det på hur vintern ser utan annars
 
v.47 Heby Ryttarförening
 
Nu hoppas vi på ett bra avslut på denna tävlingstermin :)
 
Tack mamma för ditt otroliga bästaste stöd man kan få. <3
Jag har en riktigt vild häst på tävlingarna mamma orkar inte riktigt med honom ;) <3

Klättring på schemat igår

Igår var vi till grusgropen och klättrade lite, bra sätt att bygga upp muskler på. Ska försöka rida till gropen en gång i veckan nu innan snön kommer tänkte jag. Vi klättrar i ungefär 20 minuter Märks på honom att han tycker om att klättra han är så positiv hela tiden :)
 
<3
 

Longering

Idag longerade jag figge i ca 50 minuter , han fick jobba på bra och han var fin :)
han fick hoppa lite studs på volt på linan. Gick superbra, dock fick jag ställa upp en grind så han inte skulle fuska och dra inåt, men när väl grinden stod där hoppade han på mitten :)
 
<3
 
i övrig har det inte alls varit min dag, usch kunde lika bra ha legat kvar isängen i morse och inte nog med de när jag inte trodde att det kunde bli värre så blev de :( ajaj bit i hop och kom igen, brukar man säga. !

trött i mössan

 
Har varit uppe sen kvart i 4 idag .
Till och med Figge tyckte att det var förtidigt att gå upp innan 4 ;) Sötnöten<3
 
har lagt asfalt i dag och det tar på krafterna fast det var en liten läggning som tur var och vi var klara redan innan 11 och sen efter det har jag bara kört lastbil tills jag slutade för dagen :)
 
När jag kom hem så red jag Figge på engång, jäklar vilken energi han hade, hade planerat in en vilo dag imorgon men nu får han gå även imorgon som att han var så "vild" idag :)
 
Jag och Figge i 125 klassen . Superfina hästen min <3 (högt över ) ;)
 
Nej nu är det dags att ta in tvätten, duscha, läsa lite och sen sova ;)
 
Ny arbetsdag imorgon och så är det ju ÄNTLIGEN torsdag och jag får träffa mitt andra hjärta <3
 

Tänk om man kunde sluta kl 14 varje dag

 
Gud så mycket man hinner med när man är hemma redan kl 14 på dagen.
 
Varför denna lyx? Jo vi blev klara med justeringen för asfalteringen imorgon och imorgon befinner jag mig redan kl 5.30 i lastbilen påväg till Gävle ;)
 
Aja väl hemma idag så har jag hunnit med att vika all tvätt som jag hade på min säng.
Lite tvätt då da, hela 6 maskiner tvätt ;)
 
efter det så dammsög jag hela huset och bytte örngott i sängen.

efter det tog jag med mig Figge på en springtur/joggingtur, skönt blev hela 6 km idag på mindre än 30 minuter. kan säga att det gick trögt hemåt men Figge tyckte att vi skulle springa fortare hemåt så han höll i så det var bara att hänga på ;)
Skönt med sällskap :) <3
 
Nu så är jag nyduschad och har precis lagat mat så nu ska jag äta lite och kolla på idol snart.
Jag och Figge från onsdagens träning för Linda :D
Ha en skön tisdag. <3
Bara 2 dagar kvar nu , längtar <3

Borlänge Ryttarsällskap "Romme Travet "

 
 
Igår var vi iväg på tävling denna gång gick bilen mot Borlänge, aldrig varit där tidigare och tävlat men det var på Rommes stora travbana, hur fint och bra anordnat som helst. Rekomenaderar verkligen att åka dit :)
 
Våran tävlingsdag kan men beskriva med ett enda ord och det är FANTASTIKT
En bild säger mer än tusen ord och här är det verkligen så, vilken grym häst jag har.
 
Aja jag ska väl nu berätta hur det gick för oss .
 
Vi började dagen med att hoppa en 120 klass bed. A1:a (omhoppning efterråt)
Figge var verkligen med från början, vi gick felfria i grunden och gick då vidare till omhoppning men vi fick lämna banan och komma in sen igen, då på hinderhöjden 125 cm (aldrig tävlat det förut) Sist ut gick vi i omhoppningen också men vi "jag" blev lite för övertaggade och fick med oss två bommar alltså 8 fel. ett tar jag helt på mig själv. figge kunde omöjligt ha hunnit upp där.
 
Alltså resultatet blev 0+8 fel. 9 plats och 7 var placerade
Och som att det var en A1:a  och vi gick felfria i grunden så HAR VI NU KVALAT till att få tävla 130 klasser, bästa hästen .
 
Ingen lång vila i mellan klasserna alls då det var lite starter.
 
Sen var det dags för DEBUTEN , 125 klassenA:O
 
ett enda hinder hade vi ner, men jäklar som min häst hoppar. och så ridbar han är. det är sjukt så fin han var. Han hoppade hinden som det skulle var 1m , hur lätt som helst skuttade vi över.
Se och njut av min underbara häst !!
 
Det lite roliga är att om vi hade varit felfria i båda klasserna så hade jag kommit 3:a i båda två ;) haha skönt att veta ändå att min är uppe bland dom bästa placeringarna och nosar med tiderna och nu är det bara nollan som fattar.
 
Men jag är verkligen supernöjd med 125 debuten kunde inte ha gått bättre, vilken fantastiks dag den var:)
 
Taggad som sjutton att tävla nästa helg igen :D

Lite livifrån mig nu då

 
Figge blir riden varje dag nu igen som jag skrev i förra inlägget.
 
I onsdag hopptränade vi för Linda, han var riktigt fin och vi hoppade lite trekombination och en mini bana på ca 125 cm . Fick en bra känsla. måste bara skärpa mig med att vara kall och vänta och lita på att Figge klarar det mesta även om vi kommer tokigt.
Roligt att träna för bästa Linda igen.
 
 
I tordags så tog jag med mig figge på min springtur så det blev en jogging tur på ca 4,5 km. Lagom dagen efter ett bra hoppas :)
 
I går fredag så red jag på gräsbanan här hemma och hade markarbete med mycket  bommar och små hinder. Mycket jobb på volt och få honom att aceptera att går i form även här hemma ;) Lite svåriden hemma här inte alls lika fin som han kan vara på träning men det vet jag om så det är bara att jobba vidare :)
 
igår han jag även med en tripp till Valbo med Johanna :) Blev lite handlat.
Lite saker som kom med hem från hööks.
 
Nu har jag sagt hej då till min kära ridhjälm som jag har haft i snart 7 år tror jag, många smällar har den varit med , skulle nog ha bytt för längesen men men nu är den utbytt i alla fall:)
 
(denna hjälm på bilden)
 
Nej nu ska jag sätta fort på min dag, hästen ska ridas och avgassystemet på lastbilen ska bytas innan kl 17 :P
 
Ha en härlig lördag. :)

Tisdag

Efter att ha letat ett tag i hagen hittade jag äntligen på hästarna ;) (jag har väldigt stora hagar)
Fina Nicke :) <3
Idag så longerade jag figge i 45 minuter, jobbade honom över upphöjda bommar i både trav och galopp. Han måste bli bättre på att se vart han sätter hovarna när jag inte sitter på. Nu skiter han lite i de(ibland) och vill inte riktigt jobba hela tiden. Men han var fin, mycket finare och han har blivit mycket bättre på att jobba även på lina det senaste halvåret.
 
en svettig häst efter ett tag ;)

när kärleken tar över

så finns det inte så mycket tid över för en dator överhuvud taget, ännu mindre bloggen ;)
 
Figge är igång som vanligt igen :)
 
fredags så körde vi markarbete hemma på gräsbanan, mycket flytta för skänkeln och ställa och böja. Red även lite utan stigbyglar, måste verkligen göra det mera. (väldigt dålig på de)
 
I lördags red vi till en grusgrop för att klättra lite. duktigt kille.
 
 
i söndags(igår) hoppade jag små hinder hemma på volt och även travbommar på volt, han var verkligen superfin. :)
 
I dag måndags så red vi längs Dalälven, super mysigt fast lite blåst.
 
Nicke ville följa med in idag och sova ;)
i övrigt så myser jag så mycket som möjligt-
Lite bilder från mina dagar.
fullt i grusgropen
ser lite dåligt när det regnar !
Kladdigt fredag på jobbet, några kilo extra vägde man.
Mysigt kräftskiva hos mor min i lördags. <3
Min middag idag,
 
så nu vet ni att jag lever så får vi se om jag tittar in här snart igen .
 
 
 

Markarbetsträning för Lotta

Då var det måndag igen och så har vi tränat för Lotta igen :)
 
Riktigt grym träningen så jäkla bra och nyttig träning.
 
Vi började med att trava fram på två upphöja bommar på volt, sen skulle vi flytta hästarna direkt efter och sen få fram som till skänkeln igen. sen minskade vi volten och fokus på att ha med rumpan .
 
 
till galopp, på stort volt då skulle vi ha bra tryck i galoppen och stor sen på mindre volt så skulle det vara samlat i väldigt kort galopp, så varierade vi det så över dom upphöjda bommarna på volt. :) Där var han fin :)
 
sen skulle vi hämta upp tre studs hinder på en större volt hade lite svårt med denna övningen men väldigt nyttig, så det gick ju sådär men är ändå nöjd.
 
svettigt pass idag :)
 
 
Hur figges vecka har sett ut nu då fram till idag.
 
Onsdag : Vila
Torsdag: jogga
Fredag: Vila
Lördag: Jogga
Söndag: Vila
Måndag: Markarbetsträning
 
så imorgon blir det en jogging tur och sen kör vi hårt igen det var han semester för denna gång, kändes väldigt tydligt idag att han var oriden och hade tagit det lugnt ett tag ;)
 
Min kämpe <3

The Fighter Vg
e.Carte d Ór u. Merzedes (F.4)
e.Robin Z- Labrador

"Figge" köpte jag vintern 2011 från Vibygard.se , då hade han bara hopp tränat 5 ggr. Där ifrån har vi sedan tagit oss hela vägen upp till 120 klasser. Figge är en helt underbar häst att ha att göra med, så otroligt lätthanterlig i allt.

Manique
"Nicke" är min gamla tävlingsponny som nu går och har det väldigt bra i dom stora hagarna här hemma.

RSS 2.0