Lotta S träning på tirk

I går åkte jag och figge till Tirk och träna för Lotta.
 
I uppvärmningen så kände jag av att han var "oriden" och det kan jag inte förneka att han har blivit dåligt igenom jobbad nu dom senaste veckorna och nu är det skärpning med det.
 
Vi började hoppa fram på två små kubhinder på en volt med 2 galoppsprång i mellan. Man behövde ha bra tryck och stor galopp. Kom dåligt många gånger men Figge redde ut det inte det vackraste kanske men vad ska han göra när matte inte kan bestämma sig ;)
 
sen hoppade vi fram på en av oxrarna snett igenom. komma i lugn och rytmisk galopp inte ändra på något inför hindret, utan låta hindret komma till oss.
Hoppade även fram på bom räcke med två galoppsprång i mellan och så skulle man ha saktat ner till skritt innan spåret, gick riktigt bra.
 
Hoppade igenom kombinationen och 5 korta galoppsprång till vatten matts räcket. Jag måste tänka på att ge mera plats till Figge in i kombinationerna.
 
sen hoppade vi en bana, vi började på kubhindren sen vidare på räcke räcke på mitten linjen 8 korta galoppsprång och vända till höger och ta oxern snett igenom, sen kombinationen 5 galoppsprång räcket, fånga upp och ta oxen ur kort sväng och ha saktat av till skritt innan spåret igen.
 
Måste lära mig att ge figge mera plats och inte backa in i hindren eller klämma av för stort när jag inte riktigt ser lägen. Dock har jag en häst som jag kan lite på till hundra procent och hoppar i alla lägen men JAG SKA inte göra det i alla fall.
 
Jag är nöjd med Figge, trots dåliga förutsättningar med min fot och dålig ridning dagarna innan så är han min underbara stjärna alltid. :)
Det är ju inte Figges fel att det är som det är så :) <3
ps vi har nu anmält oss till våran debut i 130 ;) hoppas att planen håller :D

sjukhus besök och öm i kroppen

 
Gårdagen tillbringade jag min halva dag på sjukhuset, åkte in för att rönka min font så att det inte skulle vara brutet eller spricka i foten. Men den var helt okej fast att den gör väldigt ont . Måndagskvällen och natten till tisdagen var inge rolig alls. hade så ont. Kunde inte sova många timmar för så fort jag vände på mig så kom jag såklart åt foten och ja gjorde H*lvetes ont :/
 
men nu så börjar det ordna upp sig här och jag börjar kunna använda foten mer och mer idag kan jag gå ordentlig på platt mark har lite svårt när det är bakar eller i trappor fortfarande. men men i morgon kanske jag är fitt for fight igen ;P
 
som att min fot var tvungen att ligga i högläge så fick tyvärr min figge vila igår, gör nog inget för hans del men jag vill kunna hålla igång honom nu utan något avbrott hela tiden. blir tokig snart. detta år har hittills inte varit mitt år med att hålla igång ordentligt. men hoppas att det vänder nu .
men i dag ska vi träna för Lotta S på Tirk och imorgon ska jag träna för Lotta s i morgon med på Ärk. Så tvådagars hoppträning har vi framför oss nu, har längtat efter detta. får se hur min fot tycker om detta, men om det fortsätter såhär så kommer det gå toppen. bara inte Figge tar några jättehopp ;)
 
dags att ta tag i dagen lite sakta. ;)
 
min prins <3
 

RÖSTA !!!

http://apps.facebook.com/1427165050856448/?app_data=18178

tack ;)

ett avbreck

 
jaha där föll mina planer för dagen :P
 
en avrammling på häst nr 2 i dag gör att jag inte kan stödja på min fot. så vila gäller för mig nu .
min plan som var att springa och tvätta bilarna idag. suck . i don´t like this.
 
aja hann rida Figge innan idag som tur är, han var hur fin som helst mycket energi bara men superfin att rida idag. Inga dumheter alls :)
 
Vi red i väg till mehedeby och klättrare i ca 15 minuter. Härligt att kunna göra det i februari. :)

mycket fin i galoppen idag och han klättrade riktigt bra :)
 
Nu vet jag inte vad jag ska hitta på :P herregud har inte tid med de här :P
 
ha en bra måndag :)
 

Blev en lång sovmorgon

 
I dag sov vi ganska så länge fram till kl 10 och från sängen drog vi oss till soffan och lag oss där och kollade på film fram till halv 12 .
 
sen tömde vi vardagsrummet på saker och hjärtat började riva tapeter.
 
jag åkte hem för att rida min häst och göra klart stallet.
 
Figge var väldigt pigg idag, herregud det är som om han skulle ha en raket i bak. Har nog aldrig upplevt att han har varit såhär "vild" så länge.
 

Vi var när att go omkull i ett dike idag, var faktisk lite läskigt. Min lilla MAN har väldigt temperament så om han inte vill så vill han inte. så idag när jag skulle få honom till andra sidan av vägen så kastade han sig i stället rätt ut i diket och var millimeter från att gå omkull men lyckades som TUR var komma på fötter igen och upp på vägen. Efter det skötte han sig bra, eller ja det gjorde han väl innan med tills att jag säger åt honom att göra något han inte vill ;)
en envis, temperamentsfull och energi rik pålle :P
1 h var vi ute och han var lika pigg efter ändå :P
 
Sen gjorde jag klart stallet.
 
Nu har jag ätit lite och ska hoppa snart in i duschen.
 
Innan jag åker hem till hjärtat igen.
 
Ha en bra söndag.
 
 

Tävlingsdag som hästskötare

Idag var jag Linda och Dylan till tirk för att "tävla" pay and jump. Andra tävlingen för Dylan i hans liv. Skötte sig fint . 
80 cm hoppade dom och det blev felfritt :) så fina . Dylan tyckte att det nog var superkul att hoppa ;) 

Så en felfri runda och nu är dom på gång på riktigt. Nu ska vi se till att dom tävlar snart igen :)

Mitt stall gjorde jag klart i morse innan jag åkte och till Linda . 
Så nu sitter jag och pluggar med en liten rast nu då för att skriva detta inlägg . Väntar på att hjärtat ska komma hem så vi kan åka till mamma och Kent kolla på deras nya bil :-) nu kommer han :) 

Så hej så länge :) 

fredag och super

Trött:p
 
snöstorm satte stopp för dagens planer, så vart bara att jag red min egna figge idag :) 
Figge fick ett bra travpass idag. Lugn och fin. Mycket för snöstormen tror jag ;) 
 
sen har jag pluggat hela dagen, så väldigt trött i min lilla hjärna idag ;) 
 
nu blir det sängen . Tack och god natt :D 

Torsdag och hästens dag ;)

 
 
i går torsdag så vart det en riktigt hästdag :)
 
Började med att åka till ridhuset med Figge, Linda och Dylan. Vi hoppade lite och min häst hade galet med enegi, hur het som helst ;) Det blir bra med två dagars hoppträning nästa vecka :P
Han hoppade bra men med mycket fart. Lite för fort. Lindas kommentar: Tränar ni på omhoppning ;) haha
Hindren slutade på ca 125 . kändes ändå enkelt :)
 
När jag kom hem så äta jag lunch och vek lite tvätt innan jag skulle åka till Lundsved och rida sista hästen för dagen :)
 
Amos stod på schemat, red ut med Linda och Sune :) Väldigt pigga och glada hästar i galoppen. Blev lite luftsprång och bockningar ;) Härlig ridtur :)
 
När jag kom hem så sprang jag med Kitty hela 4 km och hon hängde på hela tiden. stannade inte en ändå gång. hoppas att hon fortsätter så, så får hon följa med mig mera gånger. Jag hatar när hon ska stanna och lukta och kissa varje meter, men som sagt inget sånt i går :) sprang bara på 1 minut längre tid med kitty som när jag springer själv :)
 
Avslutade dagen med att åka hem till hjärtat, som äntligen har kommit hem. vi åt våfflor och myste framför tv :)
 
Nej nu är det dags att ta tag i dagen, snön yr ute och vi får se hur många hästar som bli ridna idag , men först ska jag plugga lite :)
 
Ha en härlig fredag :)
 
;)

Huset innan och under ombyggnad

Pappas hus innan vi började bygga och måla om .
Huset idag fortfarande under ombyggnad men otroligt skillnad. det är detta jag målar till ;)
Snickarna gör ett strålande jobb :)

Oj vad kul

ser att ni läsare ökar, vilket är otroligt roligt :D
 
Denna onsdag har det varit full fart redan från morgonen, målade som vanligt någon timme på morgonen för att sedan åka ner till Tierp och handla så jag kunde göra lunch till snickarna.
 
efter det red jag min galna häst, herregud vilken energi han har och den tar f*n aldrig slut :O hade ridit 1 h och då är 20 minuter ren galopp hela tiden och Figge bara studsar fram på vägen när jag ska trava honom.
imorgon blir det ridhuset ;)
 
 
Efter min galna häst så var jag ganska så slut, men jag åkte iväg och red två till ;)
 
Jag red Amos med Linda och Dylan idag, betydligt lugnare och finare häst idag. vi travade först ute i skogen och sen avslutade vi passet med galopp på ridbanan. Sicken fin häst :)
 
Sune red jag efter, sista hästen för dagen, hade ungefär samma upplägg som med Amos bara det att vi galopperade också ute i skogen och även på ridbanan, dock satt jag väldigt lös en gång. Vilken jäkla härlig häst. hahah skulle vända igenom och byta galopp men bara det att han precis när han bytte drog av en brallserie, vilda västen ;) haha
Riktigt fin häst, hade jag bara stall och pengar hade jag inte tvekat en sekund på att köpa honom.
Figge, Amos och Sune :)
När jag kom hem så mockade jag och gjorde klart mitt stall.
 
Sen kastade jag i mig mat och gick sedan ut och målade fram till 21. nu är jag nyduschad och ska snart lägga mig :)
 
 
Imorgon är det torsdag och mitt älskade hjärta kommer äntligen hem till mig <3
 

Då närmar sig tisdagen sitt slut.

 
 
Denna dag har gått otroligt fort,
 
jag har hunnit med ungefär nästan allt jag har velat.
 
Började dagen med att måla (som vanligt) ;)
 
gjorde lunch till snickarna
 
sen gick jag ut till stallet. red min otroligt pigga häst, hjälp vilken energi och krutpacket han var idag. jag kände verkligen hur han laddade. travade bara långt idag men Figge skulle nog kunnat gått ett löp känns det som xD minsta lilla sak så galopperade han. goa häst.
Imorgon blir det MYCKET GALOPP ;)
 
Sen åkte jag vidare till Lundsved och red två PIGGA hästar med otroligt mycket vår känslor;)
 
Amos travade jag bara på idag, superfin och otroligt pigg. :)
 
Sune galopperade jag på idag, jag fick verkligen känna på hur det är att sitta på en häst som verkligen älskar att galoppera ute. på hemvägen var vi mer i luften än på marken, sicken jäkla härlig häst. skrattade mig igenom passet hem ;)
 
Jag fick med mig hö hem, det var sopslut här hemma ;)
 
så väl hemma så lastade jag ur höt, mockade och gjorde klart stallet för insläpp.
 
tog mig en springtur som avslut på dagen, nu är jag otroligt slut och ska gå och ta in mina prinsar och sen sova :)
 
// Matilda
 
 

jag hinner inte med

herregud vad dagarna går, jag hinner inte ett dugg !!!:O
 
förra veckan var jag ju "magsjuk" 2 dagar och då gick det tid bort där för sker jag skulle ha gjort. fick ta igen den i slutet av veckan istället.
 
I torsdags var jag så pass frisk att jag målade i några timmar, hela 86 "knubb".
 
fixade stallet och sen åkt jag hem till hjärtat för att baka lite tills på söndagen-
På fredagen så följde jag med Linda och Dylan till tirk på morgonen, dom hoppade lite :)
Snodde även med mig två höbalar hem, tur att det är bara MIN bil :D
efter det fixade jag stallet sen åkte jag till Tierp för lite ärenden och hälsade på mormor och Yngve . Mycket trevligt och jag gör det för sällan :(
När jag sen kom hem till hjärtat så började jag baka vaniljbullar och sen mitt i baket så kom hjärtat hem med värsta fina buketten blommor :D Överlycklig tjej , bästa älskling <3

Tacosmys och massa mys bara jag och hjärtat hela fredags kvällen :) <3
 
På lördagen så följde jag med hjärtat till hans fars stuga och bar ris halva dagen, för sen var jag tvungen att åka hem och fixa hästarna, innan kvällen,
 
Hjärtat firades av grabbarna så jag tillbringade min lördags kväll hemma hos mamma och kent, supermysigt med kebab och filmtittade :)
 
På natten hämtade jag grabbarna som hade letat sig in till stan. Hemma igen hos hjärtat kl 5 ;P
 
Hjärtat fyllde år <3
Upp kl 9 på söndagen, många timmars söm där , eller inte ;)
Hem och fixa hästarna för att sedan åka tillbaka till hjärtat som skulle bli firade efter 14 tiden någon gång. Städa och fixa med massor av saker :)
Otroligt trevligt var det, men otroligt trött sen på kvällen somnade ovaggat kan jag säga, och sen som en stock till idag ;)
 
Så ny vecka och nya möjligheter.
 
Målade i hela 8 h idag, så har jag dammsugit hela huset ordentligt då nu alla fönster är bytta och snickarna har gått in med skona hela dagen, så det fans lite skit kan jag säga ;P haha usch.
 
Sen stod jag kl 21 och longerade en övertaggad Figge som tyckte att han hade för mycket energi och var rädd för allt och sprang och blåste. Nu har han vilat för mycket, nu börjar hårdträningen igen ;)
 
Så det blev 35 minuters longering idag, hoppas att den mesta över skotts energin har kommit ut idag :P
Nej nu är jag nyduschade jag ska krypa ner i sängen, klockan är ju ändå 22.44 och min väckarklocka ringer kl 06.00 ;)
 
God natt.
 
Ska bättra mig med min blogg och FÖRSÖKA skriva dagligen i alla fall i vardagarna .
 
 

Tävlingar 2014!!

Tävlingar 2014 :
 
v.5 1/2 Lurbo Ridklubb 110 5:e plats 120 4 fel
 
v.6 Bollnäs ridsällskap 120 4 fel 125 8 fel(våran andra 125)  
 
v.7 15/2 Hamre Ridklubb ( 2 dagars) valde bort/full
 
v.9 2/3 Gävle Ryttarsällskap valde bort vasaloppet/ dyr tävling
 
v.11 16/3 Enköpings Ridklubb Valde bort, dom ändra klasserna där :/
 
Så våran nästa tävling är :
Om jag har tur blir det Bollnäs v.10 (beror på vad dom har för klasser )
 
v.14 5/4 Gävle Fältridklubb (2 dagars)(söndagen)
 
v.15 12-13/4Björklinge  "Jälla"
 
v. 16 17/4 Gävle Ryttarsällskap (4 dagars)
 
Utesäsongen börjar :
 
v.18 3/5 Tierps Ryttarklubb (2 dagars)(söndagen)
 
v. 19 10/5 Föreningen Gestrike Sportryttare ( 2 dagars)
 
(v. 21 25/5 Åsebo Ridsällskap )
 
v. 22 29/5 Älvkarleby Ridklubb (3 dagars) "Laxhoppet"
 
v. 25 22/6 Falu Ryttarsällskap
 
v.28 12/7 Edsbo Ryttarförening (2dagars)
 
v. 30 23/7 Hamre Ridklubb (3 dagars)
 
V.30 26-27/7 Avesta Ridklubb (2 dagars)
 
v. 31 31/7 Tierps Ryttarklubb (4 dagars) "kråkhoppet "
 
v.33 15/8 Borlänge Ryttarsällskap (3 dagars) "Rommehoppet"
 
v. 36 6/9 Föreningen Gestrike Sportryttare (2 dagars)
 
v. 38 20/9 Tierps Ryttarklubb (2 dagars)
 
(v. 40 4/10 Hamre Ridklubb (2 dagars)
 
v.41 10/10 Gävle ryttarsällskap (3 dagars) " Gävle Horse Show"
 
v. 44 31/10 Hamre Ridklubb (3 dagars)
 
v. 45 9/11 Lurbo Ridklubb
 
v. 47 23/11 Heby Ryttarsällskap
 
så ser våran tävling säsong ut just nu, kommer säkerts att ändras lite, Avesta Ridklubb hade inga utlagada än så får se om det kommer ut några tävlingar från dom. Gillar att tävla där så :)
Våran första 125:a 2013 :)

Vill TÄVLA nu igen :D <3
 

Från toppen till botten

Igår natt åkte jag på magsjukan, som tur är , är jag på bättringsvägen nu är bara matt nu. Både magsjukan, hög feber och svimmfärdig var min dag igår :/ kunde inte ens gå. Synd om mig ;) haha 

Dags att vila lite mera idag så hoppas jag på att jag är på fötterna imorgon pigg och kry när mitt älskade hjärta kommer hem . ❤️ 
Älskar torsdagar och hatar måndagar ❤️



Ny måndag, ny vecka och nya tag

 
 
Japp det kan man verkligen säga :)
 
då var måndagen här igen, jag har hunnit med massor idag.
 
Började dagen med att gå med kitty, efter det mockade jag stallet och gjorde klart det.
 
Sen tog jag min lilla bil och åkte till lundsved för att rida två hästar. Jag red Amos med Linda och Dylan, ett travpass blev det där. superfina hästar :)
Efter det red jag "Sune" också. han fick också ett travpass. Han var också lugn och fin :)
 
 
Sen åkte jag hem för att rida min fina polle, även han fick ett travpass.
 
sen åt jag lite lunch och tvättade lite.
 
sen var det dags att måla igen, så jag gjorde det i någon timme.
 
Nu på kvällningen har jag sprungit ett pass och kört lite styrka.
 
Nu sitter jag här mätt i magen, nytränad och nyduschad.
 
ska hänga lite tvätt nu och sen ska jag plugga lite innan det blir kväller :)
 
I lördags kväll kom mamma och kent hem till Robin på mat, jag gjorde älggryta och tårta det var mycket gott och en otroligt trevlig kväll :)
 
min fina glasstårta :)
grytan under upplagningen ;) + jordgubbarna till efterråtten :)
 
//Matilda

Tävling på Bollnäs Ridsällskap

 
Igår var vi i väg och tävlade i Bollnäs årets andra tävling.
 
Vi började med en 120 klass. 4 fel
fin häst på framhoppningen hittade bra lägen.
 
Inne på banan var han superfin.
Tyvärr rev vi innsprånget i kombinationen, kanske kom lite för nära. Men inga större fel varför han rev.
Han är så jäkla rolig att tävla på nu, vilken energi han har och så lättriden, både framåt och få tillbaka :)
Jag är nöjd med denna runda. som sagt inga större fel varför han river. Vi kommer igen ;)
 
Andra klassen var 125. A0 8 fel
Våran andra 125 hittills i "karriären" ;)
 
vart inte så långt i mellan klasserna så jag hoppade bara fram lite lätt så han var varm i kroppen igen, riktigt fin på framhoppningen.
 
Inne på banan kändes allt bara så jäkla kanon. som han hoppade och som han var med mig hela tiden.
2:an kom vi för nära och sista hindret tar jag på mig helt själv då jag hann inte räta ut honom innan språnget då han fick hoppa som en banan, men han gjorde det bra ändå fast bommen föll.
som att det var en A0 så testade jag att svänga mera än jag brukar våga göra ;)
Och vilken tid vi fick :D
Hon som vann fick 54.41 och tvåan fick 58.93 och JAG fick 55,14 så alltså vi hade tagit andra plats om vi var felfria. Så jäkla glad över min fina häst :D
Den kändes "lätt" att tävla i går, så himla skön känsla allt bara flöt på.
 
Nu en månads uppehåll på tävling innan det drar verkligen igång på allvar :D
 
supernöjd ryttare <3
 

Mot Bollnäs RS!

 

Måla måla måla måla

128 "knubb" är nu målade bara 128 st kvar ! :O
 
Mina dagar full mest med målning, sköta/rida hästen, laga mat och gå med kitty. Inget mer roligt händer tyvär. Men nu är det äntligen helg och den ska tillbringas med hjärtat <3
 
 

Nästa fredag den 14 Feb

 
Är det alla hjärtans dag !
 
Undra vad man kommer att få då, detta år är jag ju inte ensam utan har min underbara pojkvän :D ;D <3
Något smycke kanske? :D
 
Eller en stor fin bukett med blommor? :D
Eller kanske något av båda två, vem vet ;) Spännande!
 
Lite tips älskade hjärtart ;) <3 puss !
 

Första tävlingen för året gick på Lurbo :D

 
I lördags så var vi iväg på årets första tävling, blev en LÅNG dag åkte hemifrån kl. 9 och kom hem 21 på kvällen ;)
 
Vi började året med en 110 klass reg.
 
Figge var hur fin som helst på framhoppningen, hittade verkligen varje språng till hundra % men sen på banan så var läktaren och endel hinder stöd riktigt läskiga tyckte figge ;) haha
 
Han var lite övertaggad tror jag men jag är otroligt nöjd, vi kom på 5:e plats. Omhoppningen var väl inte optimal för våran del då vi gillar omhoppningar med mycket galoppsträckor men i lördags var det omhoppning med väldigt mycket snäva svängar men vi klara det galant tycker jag :D
 
Här är 110 filmen :)
http://www.youtube.com/watch?v=J8gS7BoMHPU&list=UUn8ctYpNA15d6jttxzXy6Gw&feature=c4-overview
 
 
min fina underbara häst :)
 
innan 120 klassen så vet. besiktade vi honom och tillbaka till transporten så gick figge men mig men han gick och tiggde lite av mamma ;)
<3
 
i 120 klassen då, sent på kvällen startade vi halv 7 på kvällen tror ja :P
 
en annan figge på framhoppningen, kändes seg och trött hittade lite lägena på hindren, tur att lotta var på framhoppningen samtidigt.
 
väl innan på banan så gick allt så jäkla bra förutom på ett hinder och det är 3:an vi river han får riktigt inte med sig sina bakben. Inget att hänga läpp för. SÅ jäkla fin han var att rida jag bara älskade det. :D
 
Här är 120 rundan :
 
jag är sjukt nöjd med tävlingsdagens till 110 % .
 
stort tack till min älskade mamma som följer  med mig och Figge, utan dig kan vi inte tävla . <3
 
<3
Fint underlag i Lurbo i alla fall.
 
Nu laddar vi om till helgens tävling i Bollnäs :D
 
 

The Fighter Vg
e.Carte d Ór u. Merzedes (F.4)
e.Robin Z- Labrador

"Figge" köpte jag vintern 2011 från Vibygard.se , då hade han bara hopp tränat 5 ggr. Där ifrån har vi sedan tagit oss hela vägen upp till 120 klasser. Figge är en helt underbar häst att ha att göra med, så otroligt lätthanterlig i allt.

Manique
"Nicke" är min gamla tävlingsponny som nu går och har det väldigt bra i dom stora hagarna här hemma.

RSS 2.0