Hoppning hemma

Idag blev de ett riktigt vårtecken här hemma . Hindren kom fram ifrån vintervilan ;) 

Jag och dotter kämpade på bra på förmiddagen i härliga solen . Eller ja dotter ville helst åka skottkärra 😂
(null)

Vi byggde upp övningen huset, med inslag av galoppbommar också :) 

Så på em hoppade jag och Hoppe detta . Började med att rida på en åttvolt, först över galoppbommar och sen vidare på bom räcke . Satt och nötte så ett tag så han fick upp lite slås . 

Sen hoppade jag linjen på långsidan med 5 galoppsprång i melllan . 

Och efter de tog vi banan några gånger . Idag fick han verkligen upp flåset och förhoppningsvis blir han starkare :) får upp ett annat tempo när man hopar själv än o grupp :) 
(null)
Banan från hästryggen :) 
(null)
Hoppe hopp hoppar stort :) bakbommen ligger på 115 cm . 
(null)
Hoppe står snäll och väntar när jag höjer dom andra hindren . 

Har beställt 6 st nya hinderstöd ifrån min snickare så snart kanske vi kan hoppa lite längre banor :) åka till yesbox och köpa mera bommar också någon dag :) 

Sen har vi bara en sak kvar men de kommer ;) 

Fina fina Hoppe idag :) ❤️ 

// Matilda 



Onsdag och torsdag

Igår onsdag körde jag och Hoppe en längre uteritt , väldigt blåsigt . Ibland kändes de som att man aldrig kom framåt 😂🙈 
Var ute i 1 h och mycket skritt på denna runda :) 

(null)
Vi körde med graman på för tänkte att han skulle gå långt och lågt :)  han var superfin fast de blåste så mycket . 


Lillen longerade jag , dock var han väldigt pigg och busig så fick inte ut så mycket av passet mera än att han fick göra av med energi . Inte så konstigt att han var galen när de blåste så mycket ;) 
(null)
Ska göra iordning så vi kan longera på ett mindre ställe i hagen så de inte är så stort :) 


I dag torsdag så körde vi ett longeringspass för Hoppe med inslag av upphöjda bommar . Han jobbade på riktigt bra idag . En guld stjärna 🌟 
(null)

(null)
Sen fick Hoppe gå naken i hagen ett tag , ångra mig lite direkt när jag gjorde de för min häst är expert på att skita ner sig MEN vid 18 när jag satt på täcken igen så var han ren 😀 så otippat 😉. 

Lillen fick jobba i skogen med tömkörning. De gjorde han strålande idag :) vi travade lite me , så länge jag orka springa xD haha han är så duktigt lilla ponnyn :) 
(null)
Snart dags att hämta hem vagnen så vi kan prova den bakom honom :) 

❤️Mina fina hästar ❤️

// Matilda 

Travtur

Igår tisdag tog vi ett travpass, Hoppe kändes lite trött efter hoppträning . Inte mer än rätt då de har varit två sjuk bra hoppträningar ☺️ mycket styrka och lite högre hinder ☺️👌
(null)
Mycket skritt också i skogen med att fokusera på vart han sätter hovarna ☺️ 
Var väldigt blåsigt också men i skogen var de skönt ☺️. 


// Matilda 

Söndag och måndag

I söndags var de dagen melllan två hoppträningar så vi tog rundan där de är väldigt mycket skritt och sen vart de kravlöst trav och galopp . Han var pigg och kändes fräsch 
(null)

(null)
Efter passet lekte Hoppe med katternas klösbräda 😂 

I går måndags så tog jag och Lillen en tömkörning i skogen , första tömkörningen utanför gården han var bra taggad på vägen ut men sen lugna han ner sig efter ett tag och gick väldigt fint och skötte sig jättebra . Vi travade även lite :) 
(null)

(null)

(null)

(null)
Fin och duktiga lilla ponny <3 

Sen på kvällen åkte jag och Hoppe på hoppträning . Vi har backat bandet lite på träningarna och återgått mycket till styrkeövningar , som att vi inte vet när man kan tävla igen 🙈 
(null)
Vi gjorde två olika banor , började med kuberna längst ner , hoppa varannan fortsatt med linjen snett igenom med grön/gula oxern ut  och sen in på volt och hämta studsen , sen långsidan ner . :) 

Andra var kubhindren vända rätt över ridbanan och fånga upp ett smalhinder sen in på studsen och avsluta med långsidan med räcke är och galoppbommar innan . 

På slutet satt vi ihop båda linjerna och de vart en lång banan och de kändes i hästarna ;) 

Hoppe var superfin , men kände av lite träningsverk sen i lördags tror jag. Oxrarna hade vi jobbigt me han gjorde absolut jobbet och hopade över men dom kändes väldigt långa hade ingen riktigt kraft över där , men räcket klippte han enkelt :) 

Jättenöjd med gårdagens träning :) 


// Matilda 

Hoppträning

Idag körde vi hoppträning på tirk för Cia . 

Hoppe kändes lugn fast han vila i går men tror pälsbytet tar på honom lite :) 

Super nöjd med dagens träning , vi avslutade me att hoppa en bana som låg på 120-130! Kändes enkelt fast vi kom tokigt på räcket . Men så kul att se, att han har orken att trycka ifrån där och inte riva . Härligt vad han har utvecklas under vintern . Härligt att veta att de kan bli såhär och han är där och hjälper . När ryttaren inte hittar avståndet ;) 

Som Cia sa idag som att man inte vet idag när man kommer få komma ut och tävla så har vi gått tillbaka lite till att träna styrka och kondition. Som att man inte kommer hinna så många tävlingar inne . Jag har anmält till en till inne sen börjar utesäsongen . 💪 
När utesäsongen börjar måste man ha flåset på plats :) 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Bilderna är tagna ur filmen så lite suddiga men ville se hur tekniken är och hur mycket han luftar över hindren :) 


Åter igen supernöjd över dagens pass :) 


// Matilda 

Longeringensdag

Idag fick Hoppe ett longeringspass på fm , vi körde med equiebandet och hade upphöjda bommar med i trav . Körde även några varv i galopp på galoppbommar upphöjda . 
(null)

(null)

(null)
Hoppe jobbade på riktigt bra idag i härliga solen : D mer sånahär dagar tack 😊 

Klippte även bort hans fula småhår som har kommit så nu är han snygg igen ;) 
(null)


Efter Hoppe riktade jag om hans sko han tappade i tisdags men som att hovslagaren kommer då så slog vi på helt nya och nu har jag dessa kvar som reserv igen :) 
(null)

(null)

På em var de Lillens tur att bli ompysslad , borstad och borttagning av päls i solen . Sen longerade jag även honom lite och även han fick gå över travbommar som han gjorde med bravu , så duktig :) 
(null)

(null)
Även idag lekte vi lite med handduken och hoppade på sidan , sen på slutet hoppade jag upp och hängde 3 ggr på vardera sida :) 

Duktiga hästar idag :) 

Tänkte skicka ut Hoppe utan täcke idag i hagen som att de var 10 pluss idag men han fick nöja sig med ett 50 g täcke och jag ångrar inte mitt beslut jag har väl idag sett han rulla sig minst 3 ggr i leran . Halsen är bra fin nu och de räcker för mig xD 

/ Matilda 

Uteritt

Idag körde vi ett konditionspass ute i skogen ( som vanligt ) blir mycket sånt nu tycker ja 🙈 men mjuka vägar och inställda tävlingar så finns de inte så mycket annat val än att passa på och öka konditionen :) 
(null)
Idag red vi även utan länntäcke för att de var 6 grader plus och vi skulle ju köra ett konditionspass så då blir de så varmt och svettigt :) 

Slarvborsta manen då jag hade ett lermonster  med mig in från hagen och jag ville rida innan de mörkna så fick blir de n lite fuskborstnig innan och en ordentligare när vi kom hem :) 
(null)
Blev väldigt jämt idag mellan gångarterna ☺️👌💪 


// Matilda 

Dressyrpass och vila

I måndag körde vi ett dressyrpass i skogen ;) så dressyrsadeln åkte på ( länge sen nu) och vi red till våran "plan" där man kan rida lite runt och flytta för skänkeln och ja allt . 

Skänkelvikning i galopp till höger var inte hans favorit så de får vi öva mera på :) 

Pigg och lite okoncentrerad i början men sen på slutet var han riktigt fin :) 


(null)
Bjuder på en gammal bild ;) 

Hann även jobba Lillen lite , först tog vi tag i pälsen ;) 
(null)
Och sen jobbade vi lite enkelt med en handduk som kom överallt på kroppen och i olika hastigheter . Han är lite nervig av sig och de gäller att jobba rätt och så han blir van med att saker han hända när som helst som att han ska bli barnponny ;) 
(null)
Måste säga att han skötte sig väldigt bra ;) min söta lilla ponny :) 
På slutet stod jag och hoppa brevid honom och fokus på att han ska stå helt stilla , flyttade han sig ställde jag honom tillbaka och började om igen :) 
Avslutade med att hänga 4 ggr på honom också . Som sagt han skötte sig strålande :) 


I går tisdag var de skoning på schemat och Hoppe fick sin vilodag , var inte riktigt planerad den dagen men så blir de när man somnar i soffan och vaknar efter 21 och är helt slut xD bara rida honom resten av veckan nu xD 
(null)

(null)
Hade bästa hjälpredan med mig på em i stallet, vatten till hästarna  :) 

// Matilda 


En skrittur i skogen

Söndag, en härligt barbacka tur i skogen på 30 minuter i lugnt tempo , Hoppe fick ändå hålla reda på lite vart hovarna satts men ändå lugn tur . Härligt lugnt och stilla i skogen fast de blåste bra mycket ute i går em .  
Skönt att bara ibland rida barbacka och släppa alla krav och skönt efter gårdagens konditionspass att de lugnt :) 

(null)
// Matilda 

Istället för tävling då så tog vi ett konditionspass

Vi körde ett konditionspass nu på kvällningen , mycket galopp i lugnt tempo, jobbigt tyckte Hoppe som vart trött på slutet . Vart ganska så jämnt med alla gångarter idag 
(null)
Red runt tre ggr , traven då tog 14 min och galoppen tog 11 min per varv . Lagom att ha denna runda att hålla sig till . Då ihop tid och km ändå ;) 
På vägen hem så fick vi trava sista asfaltsbiten då jag hade glömt satt på oss reflexer så inga bilar skulle hinna möta oss 🙈 

Din Hoppe idag . Lite tung på vänsterhanden men de får vi jobba bort . 
(null)
mörkret jaga oss på vägen hem 🙈 

// Matilda 

Fredagen den 13 , morr

Så inställd och taggad på att tävla i morgon på Lurbo ridklubb 1 m och 110 klass men så när man precis har smörjt allt och börjat packa så får man detta meddelande 😭 
(null)
Morr ja som vill tävla :(. De är såklart bra att dom tänker på säkerheten men va fan ;) 
(null)
Jag tycker inte om fredagen den 13 nu , tänkte hela dagen idag att jäklar vad allt flyter på men så kom detta 😂🙈 


Aja Hoppe longerades med equiebandet på i 25 minuter , förberedande inför tävlingen . Jag longerar alltid dagen innan eller går en promenad 30 min . 

Aja nu få vi vänta till v. 15 innan vi får tävla igen , så surt. Ne jag är inte bitter alls 🙈 då jäklar blir de tre helger i rad. 

V15 Gävle ponnyklubbb 110 klass 
V16 Gävle ryttarsällskap vet ej klasser än 
V17 Älvkarleby ridklubb 110 och kanske 115.
vi får ser hur allt känns nu som att jag inte får samma förutsättningar pga av  detta coronaviruset . 

Nu ska jag sova så får vi se vad morgondagen bjuder på 🙈 

/ Matilda 



Lillens tur att jobba och Hoppe har spadag

Idag fick Lillen jobba igen , vart tömkörning idag med , så med lite bommar utlagda som vi skulle gå över eller styra i mellan . Han var duktig och på slutet gick de riktigt bra med styrningen  :) lite humör i min hingstunge ;) 

(null)

(null)
Höll på i 15 min med tömkörningen och sen tränade vi på att jag står och hoppar brevid honom och klappar och så överallt på hans kropp :) 

Och så blev de lite pälsborttagning, nu börjar denna härliga period . Blää tur att hästen är liten ;) 
(null)


Hoppe  fick en vilodag med spadag, inte alls lika fin som i går på kortet xD 
(null)
Blääää för min häst som älskar leran men hatar att duscha xD <3 

// Matilda 

Sträcka ut galoppen

Idag körde vi ett konditionspass med mycket galopp och full fart framåt . Vad långt vi kommer på ett galoppsprång när Hoppe sträcker ut sin galopp i full fart 🙈🐎💨 

Svettig och kul pass med inga andra krav än full fart framåt ;) 

Vi red i 1 h . Precis innan mörkret lag sig kom vi hem :) 
(null)
Fina Hoppe 🥰❤️ 

Mvh Matilda 

Hoppträning och longering

I måndags var de hoppträning på schemat i upplanda för Cia :) 

Hoppe kändes lite stark i början men när vi började hoppa vart de bättre . Pigg och framåt för sin uppgift :) 
(null)
Hoppade långa banor. Många språng med inslag av bommar också . 

Jag hoppar över att förklara hur vi hoppade denna gång då de var så långa banor ;) 

Supernöjd över Hoppe i allafall och vi satte galoppen hela tiden och fick bra lägen :) 


I går tisdags longerade jag Hoppe med equiebandet i 20 minuter . Han jobbade på bra :) 

Jag jobbade även Lillen igår, tömkörde i ca 10 minuter bara för att få igång minnet på honom , längesen vi tömkörde nu . Men han kom snabbt ihåg hur man skulle göra och jobbade på riktigt bra :) 
(null)

På morgon snodde Hoppe hö av Sigrid som gick runt i stallet med en påse med hö i ;) 
(null)
Gillades inte så mycket av Sigrid att han snodde mat ;) haha 


// Matilda 

En uteritt

Nu så är vi på banan igen ;) efter tre dagar vila med spöregnsdag ( planerad vilodag) tappsko och lite jobb kom i mellan så är vi o sadeln igen nu ;) 

Idag blev de uteritt i lite småregn och lite blåst . 
Vart att skritta i skogen både ut och på hemvägen för att lyfta lite på hovarna:) 

Blev mycket trav idag och sen en kortare sträcka med samlad galopp där snön hade smält bort ;) då han inte nu har snösulor fram längre men de gick över förväntan att trava o snön ,inga styltor eller så . 👌 

Han var stark och pigg idag men ibland var han riktigt fin ;) helt förståligt efter stått i tre dagar xD (null)

(null)

(null)
Imorgon är de hoppträning igen och på lördag tävlar vi i Lurbo :) 

// Matilda 

Fredagskväll spenderas i stallet

Japp de tyckte Hoppe jag skulle göra genom att trampa av sig både framskona 🙈 

Var bara att göra rent bena och slå på två nya ;) 
(null)

(null)
Vill inte ha denna gegga nu kan de antingen frysa på ordentligt eller torka upp 🙈 
Aja nu sitter två nya där och så får vi se hur länge de håller ;)


// Matilda 


Lilla ponnyn

Igår fick Lillen jobba lite :) 

Longerade lite övade på att skritt och trav på lina . Lyssnade jättebra på vad han skulle göra :) 
(null)

(null)
Efter longeringen raspade vi lite på hovarna och han skötte sig riktigt bra . Stod snällt på gången :) 

Min lilla ponny plutt :) 

Dags att bli stor nu och börja inskolningen till ridponny på allvar ;) 


// Matilda 

Styrka träning

Idag körde vi ett longeringspass med equiebandet på och med lite upphöjda bommar för att träna ryggen till Max ;) 

Hoppe jobbade på riktigt bra idag och vi körde även några varv I galop med bandet på :) 

(null)
I morgon blir de vilodag för Hoppe :) 

// Matilda 

Joggingpass

Idag såhär dagen efter tävling så tog vi ett längre joggingpass ute på grusvägarna som idag var väldigt slaskiga ;) blää för detta väder . Hoppe var pigg och kändes väldigt fräsch . Men de var ju bara en klass igår så de är ju inte så påfrestande :) 
(null)



// Matilda 

Årets första tävling

Idag åkte vi till Högbo för att tävla årets första tävling . 

Vi körde 1 m avb B idag också vi gick felfritt ☺️ 

På framhoppningen var han verkligen superfin , Hoppe har gärna annars blivit svårt att rida på framhoppningen om dom är stökiga men idag gick de bra . Hade en litet annat upplägg , skrittade några varv först innan jag började jobba honom där inne . Han fick tid på sig att känna av stämningen och då gick de superbra .  Väl inne på banan vart de lite stressigt ville visa honom så många hinder som möjligt då de var mycket titthinder med idag men de var inte så bra efter ;) 

Kände att han var lite i sin bubbla så jag bara fokuserade på att rida honom framåt framåt hela tiden . Vart ju riktigt bra till slut ;) riktigt bra känsla ändå och så jäkla skönt att sätta nolla och börja året såhär :D 

Jäkligt snabba var vi med snabbast av alla felfria ;)  skönt att vi också har krut under hovarna :) 
(null)
Fina Hoppe ❤️ 

Längtar redan till om två helger då kör vi igen i Lurbo :) 


// Matilda 

The Fighter Vg
e.Carte d Ór u. Merzedes (F.4)
e.Robin Z- Labrador

"Figge" köpte jag vintern 2011 från Vibygard.se , då hade han bara hopp tränat 5 ggr. Där ifrån har vi sedan tagit oss hela vägen upp till 120 klasser. Figge är en helt underbar häst att ha att göra med, så otroligt lätthanterlig i allt.

Manique
"Nicke" är min gamla tävlingsponny som nu går och har det väldigt bra i dom stora hagarna här hemma.

RSS 2.0