Hoppträning och longering

I måndags började vi dagen med en klippning på Hoppe . Hjälp vad pälsen växer på honom . 
(null)
Men nu pälsen borta igen ett tag:) 

Sen på kvällen var de dags för hoppträning , säsongens sista hoppträning för Cia . 

De vart mycket styrka , linjer och studs . 
(null)
Började med medellinjen räcke 12 m 3 galopps. Räcke 12 m tre galopps. Räcke ut vänder höger tar lilla gula snett igenom ridhuset och sen studsen :) 

Andra banan var medellinjen vänd vänster tar lilla hindret snett igenom ridhuset andra långsidan med blå/vit/röda ( var räcke bom räck bom och oxer ut :) ) 
Sen fånga upp oxern snett igenom igen :) 

Som sagt mycket styrka arbeta i 3 m galopp . 

Hoppe var PIGG aldrig varit med om att han har "bråkat" så mycket som han gjorde . Bråkat på ett positivt sätt genom att kicka och kasta sig lite . Rev blå/vit/röda en gång och då brakade han lös efter xD inte van med de . Som sagt mycket energi och geggiga hagar hemma som dom inte vill röra sig så mycket i resulterar i detta ;) 

Vi "kraschade" även lite i studsen men lyckades sitta kvar vet inte riktigt vad som hände men tror vi kom med lite för frisk fart och de blev trångt för Hoppe så han tänkte stanna men fortsatte ändå och jag studsade som en tok i sadel fick en smäll i ansiktet och min höft är väldigt öm ( idag onsdags och tisdags ) tog de igen direkt och han hoppare riktigt bra gången efter så de vart nog bara något ;) 

Är van med en lugn och lite seg häst. Just nu är denna häst helt borta xD haha 
(null)
Väl hemma och in backade i back om track inför natten :) 


Igår tisdags fick han longeras lite lätt och få ut sig lite träningsvärk om han fick de ifrån hoppträningen :)  longerade bara i trav och skritt som nästan alltid just nu ;) 
(null)
 Lillen vart även lite ompysslad :) sköljde även hovarna på honom och så snällt han står typ andra tredje ggr han gör de och kan stå helst stilla ej uppbunden :) Hoppe trippar jämt runt och fånar sig ;) 
(null)
Bästa ponnyn ❤️ 

/ Matilda 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
The Fighter Vg
e.Carte d Ór u. Merzedes (F.4)
e.Robin Z- Labrador

"Figge" köpte jag vintern 2011 från Vibygard.se , då hade han bara hopp tränat 5 ggr. Där ifrån har vi sedan tagit oss hela vägen upp till 120 klasser. Figge är en helt underbar häst att ha att göra med, så otroligt lätthanterlig i allt.

Manique
"Nicke" är min gamla tävlingsponny som nu går och har det väldigt bra i dom stora hagarna här hemma.

RSS 2.0