Lördag och måndag

Lite efter i bloggen men kommer snart ikapp;) 


I lördags så red jag Hoppe på FM , red i ridhuset då jag skulle köra lite bomövningar . Lättare att släpa undan då ;) men så varmt de var :) 

Hoppe skötte sig strålande . Började först med att rida ut en skrittsväng med Moa innan vi gick in i de varma ridhuset:) 


Vi körde först travbommar så åttvolt , klara han galant . 
Sen provade jag att  galoppera över en bom och de gick vingligt över första bommen första gången men sen så gick de riktigt bra . Förvånad hur bra de gick som att han aldrig gjort de förut :D

Vart ett varmt och svettig pass , Hoppe blev ordentligt svettig och även jag fast vi bara höll på i 20 minuter . Han fick en rejäl avsvampning efter . Han tyckte att de var mycket skönt :) 


Sen idag måndag , snodde jag och mamma ridhuset för att löshoppa Hoppe lite , första gången efter sommarlovet . Han gjorde allt som en dans . Han hoppa 120 i dag utan problem vi börjar lite lugnt vill inte höja för mycket . Nu fick han en bra känsla och han tar knappt i ;)

- Hoppe löshoppas

De som tog tid i dag var att bygga och och plocka ner för 15 minuters Löshoppning haha men är inte klok ibland känns de som ;) 


Men vad gör de när hästen hoppar som han gör :D 

Väldigt lycklig ägare till denna fina häst ❤️. 


Ha en underbar kväll :) 

PS jag har 4 veckors semester, som börjar idag  ;) hihi 

Rättare sagt den 28 augusti ;) 


Tjohej : D


Första uteritten avklarad

Idag red vi ut 4 st , första gången för Hoppe att rida ut , utan att mamma gick med på sidan . Måste skryta lite när dom andra tre hästarna inte ville gå så kunde Hoppe gå först ;) helt obydd . 



Vi red ner till stenbrottet , så mysigt där . Hoppe gick även ner till vattnet , stod där och plaskade med frambenen . Så kul att han gick ner till vattnet . Han som hatar vatten annars ;) haha 


En härlig ridtur på 1 h :D 



En härlig torsdag , efter stallet så åkte vi till fors för att äta :) 

Nu ska jag sova en dag kvar att jobba sen 4 veckors semester 😍😍😍


Måndag och ridning på schemat

Japp idag red vi och nu är vi igång igen , känns riktigt bra . Han var trött idag för han hade dragit järnet i hagen pga av stora bromsar så han var svettig innan ridpasset än börjat men han var riktigt fin ändå , jag fick jobba lite till för att få framåt bjudningen men han gjorde de han skulle . Han hans galopp 😍 så fin galoppen var ska bli spännande att jobba vidare med dem :D 


Red inte länge alls då de var varmt och han var trött innan . Så slutade i lagom tid :)  andra gången jag rider efter uppehållet :) 

Efter de tränade vi på att svampa av honom , vadå tänker ni men jag har inte fått kommit närheten med svamp tidigare speciellt inte når den är drängt o vatten men idag märkte Hoppe nog att de var bra skönt ändå ;) så han stod stilla nästan hela tiden :) 

Nöjd med dagen , ut i hagen fick han full mundering på sig för första gången . Flygtäcke och luva så slipper han springa för bromsen :) 




I lördags satt jag upp för första gången efter vilan, Longerade först . Han bockade faktiskt lite gran när jag ville att han skulle galoppera :) 


Sen satt jag mig upp kände igenom honom , otroligt lätt i munnen . Vi höll oss bara till trav , lugnt första check ;D

Sen var jag nöjd :) 


Mamma är med varje gång fortfarande ;) ❤️


Ha en bra måndagskväll . 

PS bara 4 dgara kvar nu till 4 veckors semester ;) 


Då var de dags att sätta igång Hoppe igen .

Nu är vilan över och vi börjar jobba på lite smått ;) 


I tisdags så lösgalopperade jag honom i ridhuset . Som han sprang och bocka ;) 
Kul tyckte Hoppe . 

Nu är de dags att börja lite mera på allvar , spännande höst framför oss . Så sjukt nyfiken hur vilan har påverkat Hoppe :D sitter upp på lördag tänkte ja . Idag blir de longering . Så de blir en liten mjukstart :) 

Ha en härlig torsdag , snart har även ja semester BARA 7 arbetsdagar kvar nu 😍


The Fighter Vg
e.Carte d Ór u. Merzedes (F.4)
e.Robin Z- Labrador

"Figge" köpte jag vintern 2011 från Vibygard.se , då hade han bara hopp tränat 5 ggr. Där ifrån har vi sedan tagit oss hela vägen upp till 120 klasser. Figge är en helt underbar häst att ha att göra med, så otroligt lätthanterlig i allt.

Manique
"Nicke" är min gamla tävlingsponny som nu går och har det väldigt bra i dom stora hagarna här hemma.

RSS 2.0