Sista dagen på året börjar i helt min smak . .

Jag och mamma börja med att ha utsläpp i stallet , så upp tidigt ;). Alla hästar ute innan kl 7 sen gjorde jag iordning Hoppe för att hoppa lite mera ordentligt nu när mamma var med ;) 

(null)

(null)
Vi byggde fram "huset" som övningen kallas , tog en bild från internet ;)  så slipper jag förklara :) 
(null)
Travhoppade alla hinder innantill tog banan :) 
Pigg och stark Hoppe idag , märks att han tycker de är kul . Hoppade en bana på 70 cm , första hoppningen mer ordentligt efter hans vila i november :)  mest hoppar smått och bommövningar innan :) 
Är så nöjd med Hoppe idag , fast han var lite stark och jag måste bli starkare i sätet även Hoppe måste såklart bli starkare . 
(null)
Bästa mamma som hjälper mig :) ❤️ 

Men nu i morgon är 2018 här ;) 

4 år snart ;) 

Igår lördag åkte jag och mamma till stallet tsm , jag fick sällskap på min uteritt :) 
Mamma och Nattar gick med på sidan :) 
(null)

(null)

(null)
Härlig skrittur i den lilla solen ;) 

Nästa vecka sitter mamma upp på Nattar igen . Ska bli mysigt att kunna rida ut tsm :) 

Ha en härlig nyår och välkomnar 2018 till att bli  ett bättre år . 

// Matilda 

Sen ridtur idag

Hade kvällsfodringen i stallet , den får vi göra mellan 21-22 tiden :) 

Så kom till stallet vid 20 tiden,mockade och fixade lite innan vi tog ett pass i ridhuset . Red i ca 30 minuer . Han var så duktigt övade på lite mindre volter och på skänkelvikning i skritt ett par få steg :)  så kul att rida honom men man får se upp han lär sig så jäkla snabbt ;) måste komma ihåg att backa i bland också :) 
(null)
Haha så bra gick de att ta kort Hoppe ,ville inte ha öronen framåt xD 

En mysig kväll i ridhuset , sen fick jag hjälp att nattfodra var ett bra gäng som var istallet sent ;) hihi går så fort då :D 

Ha en bra torsdags kväll ! 

// Matilda 

Onsdag

Igår onsdag så fixade jag stallet innan EM jobb, men mamma motionerade Hoppe åt mig , hon Longerade honom och de hade gått mycket fint . Han var fin fick jag som svar ;) 
(null)
Lag fram allt hon skulle ha i allafall så de vart lite lyx behövde bara borsta hästen själv haha ;) skoja . Mycket tacksam för hjälpen :) 

(null)
Gör alltid iordning många påsar hö så man lättare bara kan ta om man har bråttom :) 
(null)

(null)

(null)
Grabbarna grus har de bra i hagen :) mamma har bra söt häst ❤️ 

Sen vart de en EM jobb, efter jobbet åkte  vi på bio , vi såg solsidan . Rekommenderar den varmt den är så bra :) 


Sen vart en soffan innan ögonen slogs igen ;) 

// Matilda 

Måndags kväll i ridhuset

Vart en senare kväll i ridhuset , alldeles själv . Vart tänkt att jag skulle åka under dagen så mamma kunde hjälpa mig att hoppa men när vi väl klev upp så börjad vi åka runt och hälsa på folk så klockan hann blir mycket och mamma hade redan varit i stallet . Så jag och Hoppe tog oss an lite bommar istället och ett kubhinder :) 
(null)
I början ville Hoppe bestämma fart själv över bommarna men de gick inte så bra men efter att han har sprungit av sig lite och började lyssna på mig så gick de strålande :) vi travade bommar , fattade galopp , volt över kubhindret och sen vidare på galoppbommarna  och så tvärt om då från andra hållet :) men så bra han gjorde denna övning sista gångerna . Galoppen över "hindret" och över bommarna satt som en smäck . Tror knappt att han är 3 år (snart 4) ;)  
Han vet så väl när han har gjort de bra , märks på hela hästen :) så spännande att få tävla 2018 :D 
Synd att ingen kunder filma ;) haha men allt har en mening brukar man säga , hade jag åkte till stallet tidigare hade ja inte gjort just denna övning och inte fått denna känslan i galoppen :) 

Tycker om min häst ja ;) ❤️
(null)


// ha de bäst 

Fredag och lördag

I går fredag började dagen med stallet innan EM jobb . En härlig ridtur med Jessica i kylan :) mockade åt båda hästarna och fixade lite . Bytte broddarna på Hoppe , elit broddarna var värdelösa :/ bytte till mina gamla . 
(null)

(null)
Är så oroligt glad att Hoppe har fått Nattar som sin bästa vänn . Dom äter alltid nästan ur samma hötuss ☺️😍❤️ Hoppe har äntligen fått en kompis som är snäll mot honom :) de glädjer mitt hjärta. 

Efter stallet var de jobb sen efter jobbet vart de middag på karolas kök med mamma Kent Jonte Carro och Robin . Mycket god mat :) 


Idag lördag gjorde jag iordning efterrätten till i morgon innan jobbet 9-18. Nu efter jobbet så har jag gjort iordning julskinkan och nu ska jag klä grannen innan jag åker till stallet för att nattfodra hästarna :) 

Ha en härlig jul ❤️

Måndag , tisdag och onsdag

I måndag började jag dagen med stallet innan jobb, jag och Hoppe tog ett pass i ridhuset . Vi galopperade och travade på fyrkantsoåret mycket , fokuserade på hörpasseringar . Vart ett litet svettig pass för Hoppe . I galoppen stod jag upp i stigbyglarna . Han var mycket fin :) 

(null)
 

I går tisdag vart de först jobba fm eller ja från 6-16.30 🙈 lite sjukdom på jobbet så fick jobba över . 

Sen hem äta mat innan jag och R drog och hämtade hem hö till hästarna :) 
Sen väl i stallet fick jag lite hjälp med att fylla på vatten och så innna vi åkte hem så skulle jag slippa åka till stallet igen :) 

Idag onsdag vart de jobb på min ledig dag . Sjukdom på jobbet , lite jobbigt att inte får vara ledig då jag har mycket på to do listan inför jul . Men men bara att bita i och jobba . 

Efter jobbet drog jag till stallet , träffade på Kajsa och Karina som skulle rida ut så jag hängde på dom med Hoppe :) 
De gick fint till vi kom till ett dike och Hoppe ville inte gå över de så vi fick vända hem igen xD 
(null)

Tack för sällskapet idag tjejer de var mycket trevligt :) 

Ha de bäst / Matilda 

Lördag och söndag

Igår lördags var vi med på bomträning för Angelica , mycket mycket roligt att vara med på detta. Haha vi kan göra fina volter men när de kommer bommar med och spökar var de betydligt svårare xD haha  mycket travövningar och de var inte allt för mycket bommar med men så många övningar vi kunde göra :) 
(null)
Väldigt lärorikt , nu blir de mycket bommar framöver . Mycket idéer väcktes till liv . Detta var första riktigta träningen efter Hoppes vintervila :) nu satsar vi järnet till 2018 tävlingssäsong 😍 
(null)
Vi tog även fram vårt spinsortäcke dagen till ära ;) 
Sen hade jag lunchen i stallet innan jag drog hem från stallet för att duscha och sen åka och fira farfar som fyllde 85 år i fredags :) ❤️ 

Idag söndag så tog vi lite sovmorgon innan vi gick ut och greja lite på bygget , mycket kallt idag . ;) 
(null)
Sen på EM drog jag i väg och bugga . Sista för i år . Mycket roligt att dansa . Vart även bjuden av pappa på max innan vi åkte hem från stan :) 

När jag väl kom hem från buggen var de bara att byta om och åka till stallet för att mocka åt både hästarna :) 
(null)
Nu ligger mamma sjuk så då får jag sköta om Nattar :) ❤️ 

Nu är jag väl hemma och har precis lagat mat till morgondagens matlådor ( obs kl är 22.00 när jag började laga mat ) nu sitter jag ocjh kollar på hästhoppning från London som har sänds under dagen :) 

Snart dags att lägga sig och sova :) 

Ny vecka och nya möjligheter står inför dörren och julafton är snart här 😁🎅🏻 :) 

Ha de! 

Söndag , måndag och tisdag

I söndags började jag och mamma dagen med att släppa ut alla hästar . Dags för mamma att lära sig ;) 

Sen motionerade jag Hoppe en snabbis i tömkörning . Ca 20 minuter , nattar fick också följa med in i ridhuset för första gången och gå runt där :)  (null)
Snor en blid från mammas insta :) 
Båda hästarna skötte sig fint :) Hoppe arbetade på bra . 

Sen fixa allt i stallet innan vi åkte hem och gjorde oss iordning för att dra till huvudstaden men syster och mamma :) 

Började med att äta på olerys som alltid , supergod mat och mycket mat ;) 

Sen in på mässan , mamma börjare handla sen slog jag henne med råger ;). De vart en ny kavaj , ridkjol, sadelgjord och bakskydd för unghäst :)  sen var de färdig handlat för min del xD 

Vi hade biljetter från kl 14 :) 
(null)

(null)

(null)
Vilka fantastiska tävlingar hästar och ryttare :D 

En superhärlig dag och en fin fin tradition för oss nu . Börjar blir många år i rad nu vi åkt . 
Älskar denna dag med stora syster och mammi <3 

Måndag 
Började måndagen med att jobba fm , efter de vart de lite mat hos svärmor och sen lite smått och gått innan jag drog till stallet med mamma :) 

Idag tisdag har jag haft min ledig dag , efter en Jobbhelg som bara innehöll 1 dags jobb lördag ;) haha byter men i bland så blir de kanon ;) 

Började dagen med att åka till stallet som många andra dagar , fixade stallet och sen red jag ut på Hoppe . Idag blev jsg påmind om att jag sitter på en 3 åringen , idag kom den fram som inte jag är van med ;) haha nu var de inte så hemskt men mera tittig och trippig . Gjorde absolut inga dumheter :) 

Vi skrittade mest men travade lite grann. Blev en kall och härlig tur , vi mötte  även en skogsmaskin men jag valde att hoppa av då jag inte visste hur han skulle reagera :)  hoppade sen upp och fortsatt våran tur :)
Vi red ca 30 minuter :)  
(null)

Efter stallet vart de julpynta här hemma , så man får lite feeling :) 

Sen iväg till mormor och Yngve för att äta plättar , så gott 😍 familjen Wickman var också där och vi firade ville som fyller 3 år idag :) älskade goa unge ❤️  (null)
Mosters älskling ❤️ 

Sen hem och laga mat innan jag stack iväg och målade . 

Efter de dejtade jag soffan och nu sängen för att sova . 

En dag som har gått i ett , super kul men flera timmar per dygn skulle behövas ;) 

Ha de bäst !

Onsdag ,torsdag ,fredag och lördag

Onsdag ledig dag från jobbet , åkte till stallet vid 9 tiden mockade åt tre hästar för engång skull ;) Hoppe, nattar och ebba . Efter de rakade ja Hoppe lite inte hela han men halvrakning :) 
Gick fint tills vi kom för nära huvudet då vart de lite läskigt tycker Hoppe ;) 
(null)

(null)
Men de vart hyfsat bra ;) 

Sen red jag Hoppe i ridhuset då de spöregna ute .  
Jobbade över lite bommar . Både i trav och galopp . 
(null)
Hoppe var riktigt fin . Galoppen över bommen , enkelt att hitta hans språngkurva över bommen . Enkel att ta tillbaka och ta framåt . En så länge ;) 

(null)
Sen blev de en regnig dag ihagen efter de ;) 
Hoppe och nattar verkas trivas hur bra som helst tsm :D så gulliga dom äter ur samma hö hög i hagen :) ❤️ 

Sen 3h i stallet drog jag in till Valbo för att köpa lite julklappar och gardiner till huset :) 
(null)
Blev riktigt måste jag säga , lite julgardiner 😍. 


Torsdag ytligare en ledig dag 
Tillbringa EM i stallet , mockade , bar in pelletsleverans och red ut på min fina 3åring :D så cool och lugn . Dimman visade sig inte vara några bekymmer . Travade och galopperade en sväng också :) 
(null)
Vart lite trippigt på slutet när en annan häst började leva runt i sin hage då blev Hoppe lite tagg men de gick över snabbt igen fast jag hoppade faktiskt av då jag red själv och inte visst hur han skulle reagerar ville jag inte riskera något :D 

Men så stolt över att min 3 åring är så säker och lugn i många lägen :) 

Fredag och lördag fick han vila , idag lördag så hade mamma han också då jag jobba hela dagen :) 
(null)
Avslutar med en snöig bild från i fredag när bara Nattar ville gosa med inte Hoppe då han inte gillade vädret men de störde inte goa Nattar ☺️❤️ 

PS imorgon drar vi till Stocholm och går på friends arena ;) 

The Fighter Vg
e.Carte d Ór u. Merzedes (F.4)
e.Robin Z- Labrador

"Figge" köpte jag vintern 2011 från Vibygard.se , då hade han bara hopp tränat 5 ggr. Där ifrån har vi sedan tagit oss hela vägen upp till 120 klasser. Figge är en helt underbar häst att ha att göra med, så otroligt lätthanterlig i allt.

Manique
"Nicke" är min gamla tävlingsponny som nu går och har det väldigt bra i dom stora hagarna här hemma.

RSS 2.0