Hoppträning för Lotta S.

 
 
Nu på kvällen har jag och Figge varit iväg på Lotta träning.
 
Första inne för denna termin, kände lite konstigt att träna inne allt kommer så snabbt, mörkret och kylan.
Vi började hoppa fram på trekominatioen, det skulle vara där 3 korta galoppsprång, i rytm.
 
sen hoppade vi det lite högre på 2 galoppsprång ca 10 m emellan.
 
Sen hoppade vi oxer oxer på båge lite tillbaka på 7 men för oss blev det 7 normala ;) Vi har fått en mycket kortare galopp nu;P
 
sen hoppade vi en liten bana, oxer oxer 6 galoppsprång( sväva svängen lite) trippelbarren snett igenom och sen trekombinationen som avslutning.
Hoppade banan fört en gång lite lägre vart mest flax , av och på hela tiden. INTE NÖJD. han stanna till och med på trekombinationen in.  
 
Höjde upp och då blev det helt plötsligt mycket bättre ridning och bättre tempo.
Sista rundan är jag nöjd med, det gäller att jag som ryttare sitter och "väcker" figge hela tiden nu fast att han är stark i munnen. Dag att lära sig att rida Figge på ett nytt sätt IGEN ;) haha under våra 2 år tsm så har vi inte hållit samma ridstil så många veckor alls, figge blir starkare i kroppen , orkar mer och blir mer lydig. Matte måste nu lära sig rida på ett nytt sätt, så får vi se hur länge det varar ;)
 
 
Nu laddar vi inför Avesta i helgen och hoppas på att Figge har lite mera energi , fast bara lite ;)
 
 

Hemsk söndag

Såhär kan jag beskriva min söndag :(
 
 
Hade så fruktansvärt ont i magen, hela söndag och har även ont idag men ska försöka jobba ändå, så jag får träna med Figge ikväll :)
 
som ni då förstår så var jag inte med och sprang Lidingö loppet i Stockholm, är så besviken på min mage att den överger mig sådär. Förlåt mamma att jag svek dig , hade verkligen sett fram emot de :(
 
Nu ska jag ut och köra lite lastbil , så får vi se hur länge min mage vill vara min vänn idag, just nu gör det ont :/
 
 
Min bästa kille tog hand om mig i går när jag hade som ondast, tack för att du stöttar mig . nu är det måndag igen och han har dragit i väg till Stockholm, hoppas att veckan går fort och att jag får gosa med min kille igen på torsdag. <3
 

Helt fantastisk häst

I hela tre dagar nu har figge varit HELT otroligt fin att rida.
 
I torsdag när jag red hemma på gräsbanan, så var han hur fin som helst behövde knappt ta i tyglarna. Han lysande hur bra som helst bara på min sists. Jag satt på hans rygg och bara njöt. Vi red mycket dressyrvävningar och mycket öka och samla ihop. Hoppade även små hinder, som han även de gjorde galant så det blev inte så mycket hopp.
 
 
I fredags(igår) red jag ut på Figge, även då var han hur fin som helt låg kvar i alla gångarter och bara väntade på mina signaler för att antingen öka eller sakta in farten.
 
I dag lördag så red jag även idag ut, inte lika fin som dom två första dagarna men nöjd ändå. Regnade när vi red och då kan han inte riktigt konsentera sig men som sagt han var ändå fin.
 
Min fina goa häst <3
 
Idag har jag även hunnit med att stöda hjärtats hus och ordnat upp i hans garderob, sen får vi se om han märker att jag har städat och vikt kläderna åt honom ;) Jag passade på att göra det i dag när han stack ut till skogen med sin far för att röja lite inför jakt säsongen :)
 
Igår kväll så åkte jag till hjärtat efter att ha jobbat klart och fixat stallet klart. Handlade mat och åkte till honom och gjorde tacosgratäng, vart uppskattat och hjärtat sa att det var gott i alla fall ;) heheh
Har även fixat nya sängkläder, hur nöjd som helst med dom. Bättre/finare i verkligenheten än på bild :)
Hjärtat mitt<3
 
 
Nu ska jag väl ta tag i och städa detta hus(pappas) andra huset för dagens som bli städat. Undra om jag är för snäll egentligen? ;)
 
Hoppas att vi får en härlig lördags kväll :)
 
 
 
 

fryser

usch så kallt det är ute nu 0 gradit, Vad hände? :O
 
i dag har onsdagen rullat på, jobbet och har frysit hela dagen, blåst och bara varit 3 grader :P vinterjackan är på ;)
 
När jag kom hem så red jag ut på Figge, härligt med en väldigt pigg häst som vilade igår och så blåser det idag, lite svårt att hålla sig på mattan hade han idag.
 
När hästen och stallet var klart så sprang jag med kitty, även det var riktigt kallt.
 
Ätit mat och myst framför Bonde söker fru med popcorn, Äntligen är det igång med onsdagsmyset :D
 
imorgon är det äntligen torsdag och då kommer hjärtat hem, längtar efter min R<3
 
 
 
 

Måndagen har rullat förbi i rasande fart. !

Jag har jobbat som vanligt, fick jobba i Östhammar idag så det är en bit att åka men det går bra.
Äntligen får jag köra min älskade Scania igen :D
När jag kommer hem så tog jag med mig figge på en 40 minuter springtur ca 7,5 km.
 
 
sen åt jag lite mat och satt lite vid datorn ( gjorde inlägget under om tävlingen igår) tvättade lite.
 
Efter det mockade jag stallet och pysslade lite där och sen började jag klippa Figge, tog ungefär 1 h att klippa honom ( halva benen och ansiktet lämna jag kvar)
Tyvärr gjorde jag ett misstag (alla göra vi misstag) som syns ganska så rejält på halsen på Figge, jag tog fel skär. ( ett par av mina skär går det inte att klippa med) självklart tog jag dom och hann dra två svängar innan jag märkte de, hoppas att hans päls växer fort nu igen. Men resten av kroppen är jag jättenöjd med, tycker att jag fick till det bra. som att jag inte är van alls att klippa.
så nu är figges täckes säsong pågång på riktigt. !
 
Efter det pysslade jag lite till i stallet, bytte täcken, undan med sommar täckena och fram med höst täckena.
 
Nu ska jag gå och krypa ner i sängen och ha lite måndagsmys med mig själv.
 
 
Justia en tvättmaskin ska hängas först sen får jag krypa ner. !
 

Tävlingen på Tierps Ryttarklubb sista för året ute.

då har vi gjort våran sista utetävling för detta år och nu går blir det inomhus tävling till april någon gång.
 
 
Figge kände okej på framridningen inte speciellt pigg eller slö, på framhoppningen hoppade han inte alls lika Flashigt (stavning) . man han hoppade ändå bra.
 
 
väl inne på banan så upprepade vi samma resultat som förra året på tirk, vi fick 8 fel i grunden. riktigt grova rivningar också, två räcken hade vi ner,  ett med fram och det andra med bakbenen. :/
 
 
Det kändes väldigt bra ändå, kanske inte lika mycket sug i hindren som vi brukar ha men han var med på det vi gjorde så jag vart så förvånad när två räcken föll ner, tycker att jag red honom bra och inte kunde ändra på så mycket.
 
Men som jag skrev om här för några dagar sen :
Såg detta kloka citat från Jens Fredricson, tål att upprepas: "- Skyll aldrig på hästen – dess prestation är resultatet av ditt arbete. Antagligen hade du för bråttom igår, eller så red du ofokuserat i förrgår och därför gick det inte som du hade tänkt dig idag. Respekten för hästen uteblir i samma stund som vi lägger skulden på den för att vi själva gjort ett dåligt jobb.” /Jens Fredricson
 
Jag har inte "hunnit" ridit Figge ordentlig veckan innan så, men även sånnhär "rivningar" gjorde han i våras på en tävling och då var det för att han satte bytte päls och det gör han väldigt mycket nu också så.
 
Efter tävlingen hade Figge fullt med tjejer runt sig som bara fokuserade på honom och servade honom så jag tror jag trivdes som fisken i vattnet även om inte resultatet blev det bästa för dagen så ska väl prinsen ha all uppmärksamhet ;)
 
Nya tag i Avesta nästa helg igen :)

Inte en minut över till daton denna vecka. !

 
Har varit en stressig vecka har inte haft en minut över jag har övervägt att sova istället.
 
Men idag dra vi till Tierp för att tävla på TIRK 120 klass står för dagen, tagga tagga.
 
 
Följ oss på http://online.equipe.com/sv/class_sections/94534/starts
 
Hoppas på att få en bra sista runda utomhus och hoppas på att vara felfri.
 
Drömde att jag glömde bort banan igår och att det var 16 hinder på banan, vi får se hur detta går om drömmen är sann ;)
Hoppas på att min häst inte är allt för pigg idag som att det är en väldigt stor banan att tävla på , i såfall får jag hålla i mig ;)
 

 

Tirk tävlingen för ett år sedan , 120 klassen :)

 

 

Hoppas att regnet håller sig borta, nu ska hästen göras iordning :) ps dags att klippa min prins nu ds ;)


Hoppträning för Lotta S.

Igår var vi iväg på hoppträning för Lotta.
På framridningen så kändes Figge riktigt på plats han gjorde allt jag bad honom om,
 
Först började vi hoppa räcke räck , litet hinder 30 m i mellan vi skulle få in 8-9 galoppsprång ha hästarna på plats inte "sticka" iväg. Figge gjorde det hur enkelt som helst kändes som det bara var för mig att sitta där och hålla om.
 
sen hopade vi räcke oxer på båge 5-6 galoppsprång beror på vilken båge man tog. men jag skulle hålla mig till 6 då vi skulle "skola" Figge mera igår inför tävling. För framåt ridning kan vi ändå ;)
Vände även på steken och hoppade oxer och sen räcket.
 
Hoppade trippelbarren 26 m . 5-6 galoppsprång .
Tog även där ett mer och gick på 6 lunga språng.
dock kom vi jätte tokigt på trippen engång när den var lite högre och när vi kom till oxen så låg vi mitt i mellan ett galoppsprång, så då vägrade Figge faktiskt ganska så rejält. MEN FIGGE SKULLE ALDRIGA HA HOPPAT DÄR HELLER, för då hade vi hamnat vi mitt i oxen. så han gjorde HELT rätt ! Väldigt klok häst jag har. Matte måste bi bättre på att "tänka" om när det blir fel på en distans. Men när vi tog linjen igen så hoppade han hur fint som helst. Ingen skada skedd på min fina häst <3
 
efter det skulle vi hoppa bana men för min och Figges del så hoppade vi en linje och saktade av och sen vidare på nästa linje, därför att vi skulle hålla oss lugna och inte rusa iväg. som sagt gårdagens träning gick ut på att "skola" figge inför söndagens tävling. Tycker det var riktigt bra.
 
Riktigt nöjd med träningen :)
min goa prins<3
 
 

Skyll aldrig på hästen!

Såg detta kloka citat från Jens Fredricson, tål att upprepas: "- Skyll aldrig på hästen – dess prestation är resultatet av ditt arbete. Antagligen hade du för bråttom igår, eller så red du ofokuserat i förrgår och därför gick det inte som du hade tänkt dig idag. Respekten för hästen uteblir i samma stund som vi lägger skulden på den för att vi själva gjort ett dåligt jobb.” /Jens Fredricson
 
 

Helg igen och hästen motioneras som vanligt

 
 
Japp då var det lördag igen, skönt !
 
Lite Figge uppdatering först.
 
i torsdags fick han vila :)
 
I fredag(igår) så red vi ut i 1 h 20 minuter, mycket galopp framåt. Hade en riktigt fin häst :)
Idag red jag honom hemma på gräsbanan igen, samma hinder som förra gången fast med bett och graman denna gång,
Idag var han HUR fin som helst skulle kunna ha suttit och ridit i flera timmar om man fick ;) Han hoppade lugnt och stilla väntade på mig i alla språng, hettsade inte iväg, varken framför eller efter dom små hindren . Jag red mycket dressyr arbete innan jag började hoppa lite. Jättefin idag, jobbade på riktigt bra och lyssnade jättebra på mig.
 
efter att jag var klar i stallet så skulle jag börja göra iordning vinterhagen, trimmning stod på schemat. man hann bara komma 5 m sen tog tråden slut för att det var så igen växt :( att det kan bli så mycket över en sommar.  suck. så jag hämtade häxsaxen i stället och gick och klippte bort buskar och större ogräs i 1 h .

 
 
sen sprang jag .
Jag börjar sakta men säkert närma mig 1 mil, 15 dagar kvar ! xD
 
Nu ska jag nog ta och beställa en kebab och kolla på tv resten av kvällen.
 
ha en skön lördag :)

Hoppning hemma

 
 
igår skulle jag hoppa lite hemma på små hinder och få in bra galopp och kom i lugnt tempo före över och efter men det sket sig, att det kan vara så svårt att komma rätt på små hinder och Figge laddar ju som om det skulle vara 150 xD
Inte direkt höga hinder men nog så svårt ändå :P
 
 
såhär såg Figge ut efter 20 minuter, dags att raka honom kanske :/ Vill inte göra det än, så jäkla svårt med täcken. då det är svin kallt på morgonen och svin varmt på dagen.
Håller nog på det ett tag till.
 
Ha en bra torsdag, dag att jobba !

Mörkt ute

 
 
Kl  är halv 9 och det är redan mörkt, vad hände liksom :O
 
 
I dag fick figge
bli joggad lite lätt i ungefär 30 minuter, lagom tycker jag att han fick ta det lite lugnare efter gårdagens fina pass och dagen innan det fina resultat på tävlingsbanan. :)
 
 
 
Jag har även hunnit med att motionera mig själv me, tagga järnet nu till den 29 september då mamma har dragit med mig på att springa Lidingö loppet på 1 MIL :O ;)
Bara att träna på nu då dom 2 veckorna som är kvar nu !!

Markarbetsträning för Lotta

 
Måndag igen och träning på Ärk var det som stod på schemat,.
 
Jag skulle testa att rida figge på mitt vanliga raka bett, hade hackamoret med mig för säkerhetens skull. Men gud så fin han var att rida igen.
 
Vi började med att trava på volt över snea upphöjda bommar och sen skulle hästen flyttas direkt efter bommen och sen öka upp tempot och hästarna skulle komma fram till bettet och sen samla ihop igen för att trava över bommarna igen.
Gjorde det i båda varven.
 
Sen gick vi över till galopp, först skulle vi ta små hindren på volt och sen vidare snett igenom över kubhindret och rida förvänd galopp så att vi kom tillbaka i rätt varv igen efter det andra kubhindret. vi hade lite svårt att vara kvar i den förvända galoppen när vi red i vänstra varvet men sen när vi vände på steken och skulle rida i förvändglopp i höger varv så satte vi det nästan varje gång. :D Mellan småhindren på volt skulle vi variera mellan 5 till 6 galoppsprång (22 meter) .
 
på slutet skulle vi bara jobba på volt utan bommar eller hinder, öva på att öka och ta tillbaka allt i samlade form och med så små hjälper som möjligt även göra små volter och ha hästarna i balans. Gjorde så i båda varven och även i trav gjorde vi samma sak., Jäklar så fin Figge var, kunde bara sitta där och använda så små hjälper hela tiden. Vilken känsla och som att jag red på bett utan graman.  
 
Riktigt nöjd med dagens markarbetspass.
 
Vi för 2 år sedan på Tirk. <3

Hemma från jobbet idag

matlagning är riktigt farligt de, tappade köttkniven på foten, aja.
Tänk allt för att imponera på hjärtat mitt ;) <3
 
Men maten blev riktigt god kan jag säga :D

Vilken dag det blev på Föreningen Gestrike Sportryttare!

 dagens började med en 115 klass en A:0 0 fel 4:e placering.
figge var otroligt fin och var riktigt med mig hela banan igenom. Låg 3:a bra länge då vi startade bland dom första men blev nerpåtade ett hack på slutet. så en röd rosett följde med oss hem :)

 

 
 
underbara häst<3
 
I 120 då startade nästan sist. A0/A0 0+4 fel
en otroligt fin häst, kan inte mera än njuta av varje språng. fick in ett riktigt flyt, nästan bara framåt lägen i denna klass med. Synd att vi rev i kombinationen i omhoppningen annars hade vi kommit 2:a men den riktigt bra tid. menmen nu kom vi på 12 :e plats och 11:a blev placerade ;)
 

 

otroligt nöjd med våran dag<3

 

nu taggar vi för dom två tävlingar som är kvar iår, nästa är på

Tirk v.38 söndagen 120 klass (sista utomhus tävlingen)

Avesta v.40 115 och 120 klass ( första inomhustävlingen)

sen är det dags att vaccinera grabbarna :)

 

Dags att åka mot Föreningen Gestrike Sportryttare!

då var det åter dags denna helg igen att åka och tävla, denna gång är det mycket närmre :D  
 
Banan för 115 klassen ser ut såhär :
En A:0 alltså bara att ha bra galopp och svänga och hoppas att bommarna är på våran sida och såklart att Figge lyfter på hovarna :)
 
banan för 120 :
ser ut att vara en trevlig banan :)
 
 
Du kan följa våran dag på :
115 och 120 klassen startar vi
 
http://online.equipe.com/sv/competitions/7629
 
Hoppas på en bra dag på tävlingsbanan!
 

Figges vecka

I torsdags var vi och tränade för Linda, bra träning men bra känsla. en lite för taggad häst bara in i trekombinationen men det löste sig till slut när hindren låg på 135 cm då lugnade han ner sig och hoppade rätt ;)
I fredags longerade jag bara honom lite lätt i trav bara för att han skulle jogga igenom kroppen.
 
Idag  red jag honom på gräsbanan hemma, dock stod han mera på bakbenen än var han var på marken, så det var en sån dag idag, hoppas att det gå över till morgondagen då vi ska tävla. Men han vart bättre på slutet när han märker att han inte kunde komma ifrån arbetet och att jag bara blir "tuffare" mot honom om han bråkar. Jag är inte rädd när en häst står på bakbena. ( min ponnys förtjänst ;) )
 
Så idag har jag smörjt igenom all utrustning och duschat Figge inför morgondagen.
 
Hoppas på en bra dag i morgon.

springtur

idag fick min knäppis följa med mig på en springtur, vi sprang 5,5 km på 28 minuter. riktigt härligt att ha Figge med sig på springturen :)

100 % felfritt i går i Föreningen Storbyns Ryttare

 
vi började dagen med en 115 klass en bed A0 .Felfritt såklart då.
 
hade en mycket seg Figge kände inte alls igen honom visst brukar han vara "seg" på framridningen men aldrig när det kommer till när vi börjar hoppa fram. Aja vi gick felfria och hade en rätt så bra känsla ändå, bara att jag var tvungen att driva mera än bromsa ;)
 
 
 
 

 

Jag är inte alls bitter över att ha kommit precis utanför IGEN !! det är ju typ bara ett galoppsprång mindre :(
 
Bara att ladda om till 120 klassen efter det.
Bed A/A:0 med totalfel(innebär att man får fortsätta på omhoppning fast att man har fel i grunden)
första gången för oss med denna bedömningen, dock gick vi ju FELFRIA,VÅRAN TREDJE FELFRIA 120 nu :D Glad tjej :)
 
Fick tillbaka min heta häst till 120, men då vart han lite för på men vi kom runt felfritt och med bra svängar i omhoppningen (jag vågade lite)
Dock räckte det inte heller denna gång till en placering :(
Fina hästen kämpar verkligen i alla lägen, gör allt för mig denna dag<3
 
 
 Lite otur igen bara 2 sekunder från en placering, men dock är jag fruktansvärt nöjd över 120 rundan och att vi satt en nolla. :)
 
Min ängel<3
 
Nu taggar vi om inför helgens tävling på söndag igen :D
 

Tävlings dags , påväg till Föreningen Storbyns Ryttare

Nu är vi påväg till Avesta föra tävling på Föreningen Storbyns Ryttare.
 
115 och 120 står på dagens schema!
 
Vi hoppas på lika fin häst som förra tävlingen.
 
Tagga, nu jäklar ska vi ha skitkul!
Får vi med oss någon rosett hem tro? ;) <3

The Fighter Vg
e.Carte d Ór u. Merzedes (F.4)
e.Robin Z- Labrador

"Figge" köpte jag vintern 2011 från Vibygard.se , då hade han bara hopp tränat 5 ggr. Där ifrån har vi sedan tagit oss hela vägen upp till 120 klasser. Figge är en helt underbar häst att ha att göra med, så otroligt lätthanterlig i allt.

Manique
"Nicke" är min gamla tävlingsponny som nu går och har det väldigt bra i dom stora hagarna här hemma.

RSS 2.0