Härlig morgon i stallet

Morgonfodring är bra mysiga ibland eller ofta ;)

Jobbade med Hoppe på volten, fick allt på sig idag . Sadel träns skydd : så duktig . Stigbyglarna hängde på idag me, han brydde sig inte om att dom hängde där när han trava :)
Sen var han så duktig när jag släppte ut dom andra och han blev själv inne :)

Vi travade över en bom idag me , duktig flera varv blev de över bommen :)

Sen vart de jobb på EM . Och bugg på kvällen . En fullspäckad dag :)

// Matilda


Sundsvall med taxi gänget

I går lördags åkte vi mot Sundsvall tidigt på morgon :) lite maxmål efter vägen innan vi var framme och enkel pisspauser XD

Mycket spel/bus innan en härlig middag med underhållning . Sen natt ;) haft de kanon här uppe men inte sovit så mycket inatt då de blåser som sjutton här och de låter . XD vi bor uppe på hotell södra berget . Väldigt fin utsikt över Sundsvall 😍 nu snart ner och äta frukost :)

Ha en bra söndag 😊


En dag i Stockholm med mamma och syster .

I fredags var vi till Stockholm friends arena , den årliga dagen vi tre bara hänger och kollar på hästar :D

Vart inget shoppar för min del i år heller , alltså vad har hänt 🙈☺️ haha nästa år kan jag handla till Hoppes nya hoppkarier ;)

// Matilda


Då har man börjat hängt i stallet igen

Idag hade jag morgon i stallet , de innebär mycket vatten och hö ska ut i hagarna ;)

Hoppes påse är inte med på bild ;)

Denna morgon innebar de för Hoppe att han fick på sig allutrustning för att bli riden . Springa mer sadel för första gången . Men inga problem brydde sig inte alls . :)

Nu ska bara stigbyglarna på också :) vi travade inte så mycket då de var mycket hårt idag . Men en gång travade vi över en bom . Första ggr för honom de också i trav . Som han gjorde som ingenting alls konstigt ;)

Duktig kille blev ett kort pass idag . Men när man är duktigt behöver man inte göra mera .

Sen gjorde iordning stallet och nu ska jag snart dra mig till Stockholm :)

Igår vill jag också tillägga att vi övade på att lasta själva . Han gick helt in två ggr på 25 minuter . Inte rädd alls bara att han ska lära sig att stå där och gå in :)

Ha en bra fredag :)

// Matilda


Sjuk

Tyvärr har jag leget i sängen sen i fredags EM . :/ usch vill bra bli frisk nu . Envis sjuka :/ längtar efter min bebis , som mamma hat skött dom här dagarna❤️❤️❤️


Mycket jobb och lite fritid

Usch ja Väldigt mycket jobb på kort tid nu ;) så blir de när mina kolleger är sjuka :)

Så därför har ja inte hunnit hålt så mycket med Hoppe dom här dagarna . Han har fått en "mini" vila ;)

Hihi går borstade jag honom bara och han har bara fått godis varje dag istället . Eller ja morötter .

Igår samlade ja in lite ny kraft genom att sitta i boxen och höra min häst tugga hö . De är ett sånt härligt ljud .

Hoppas på bättre tid i stallet nästa vecka :)

// Matilda


Stallmorgon

Morgonfordning och utsläpp föll på mig idag :)

Härligt att ha morgon tycker ja . Hoppe fick vän idag vänta till sist att gå ut och han skötte sig även idag mycket bra :)
Pysslande om honom och sen tränsade ja honom och gick en sväng på 20 minuter . Ut från gården . Första gången för honom att gå utanför gården . Han gick som en snäll hund bredvid mig fast att vi gick förbi andra hästar :)

Vart lite pusskalas efter vägen ;)

Dora rullade sig direkt när hon kom ut i morse :)

Nu är de dags att göra iordning sig för EM jobb :)

Ha en bra måndag :)


Då var helgen över och dags att ladda om . .

Ledig helgen är över , i går lördag hade ja först utsläpp av hästarna . Höll Hoppe kvar inne för första gången själv . Gick superbra han stod så snäll och åt medans dom andra gick ut . Stod inne själv i en ca 30 minuter innan mamma kom och jag gjorde iordning honom för lite jobb. Longering stod på schemat .
Han var mycket duktig , vart till och med något språng i galopp ;)

Efter lilla jobbstunden så släppte vi äntligen ihop hästarna . Hihi vart två skrik från Dora sen var de bra . Vart inget dramatiskt ihop släpp XD

Så skönt att dom äntligen går tsm :)

Idag söndag vart de bara upp och mocka "vilodag" för Hoppe . Fick äpplen så han var nog mera än nöjd ;).

Dags att lada om för ny vecka och nya möjligheter :D

Ha de bra !


Snöig onsdag

Började dagen med att jobba FM, efter de åkte ja direkt till stallet . Pysslande om Hoppe och longerade honom . "Jobbade" honom en ca 15 minuter på banan sammanlagt . Mindre busig idag kunde trava flera varv utan att göra något bus ;)

Han fick även ett schabrak med gjord på sig idag så de liknar en sadel så han vänjer sig me att ha något tajt runt magen :)

Försökte även på att styra honom genom tygeltag. Gick sådär ;) hehe

Efter de gjorde ja ganska så mycket .

Men nu är de kvällen och god natt.
Ha en härlig onsdagkväll/natt

//Matilda


Måndag och tisdag . Snön den bara faller ner

Ny vecka nya tag , mer snö ska komma ;)

Igår måndag så vart en ledigdag till en jobbdag så Hoppe blev ompysslande på kvällen . Tog in honom före dom andra hästarn . Så han får öva på att stå lite själv i stall me . Så efter borstningen så vart de in i boxen . Där stod han lugnt och åt sin mat. Brydde sig inte om att han var själv :)

Idag tisdag så hade ja morgon istallet. Hoppe fick en lätt borstning innan han fick ut i hagen . En "vilodag" för honom :) bara storsa i hagen :) Gjorde iordning stallet innan de var dags att åka hem och äta frukost för att snart åka iväg till jobbet .

Ha en härlig tisdag .


fredag,lördag och söndag

dags att uppdatera lite.
 
i fredag hade jag ledig dag från jobbet.
 
så jag grejade med Hoppe mitt på dagen, de var ful fart med traktorer och flytt av saker utan för stallet få det var lite läskigt då at stå själv i stallet.
Gjorde iordning honom lite snabbt och sen tog jag ut honom på volten och övade på att longera lite, vi provade på att trava men då vart de mera rodeo än alla hovar i backen, kul sa Hoppe ;) hihi älskade häst.
 
sen i går lördags så åkte ja till stallet på morgon eller ja vid 8 tiden för att hinna med allt under dagen som komma skall ;)
Borstade honom lite och sen fick han gå ut i hagen och ha en "vilodag" hehe som sagt han är ju bara 2 år och jag haft honom hemma i 2 veckor bara ;D <3
 
 
i dag söndag så tog jag med mig mamma till stallet, vi satte på tränset och skydden och gick ut på banan. första gången med träns på ute. Provade även sadeln i stallet, men bestämde oss för att skippa den idag på longeringen ;)
var en vild häst emellanåt ;)

mycket bus idag och kul att mamma hade kameran med;)
men vissa stunder gick han riktigt fint ;)

övade även att gå över en bom ;) dock väldigt översnöad för dagen men lite färg syndes från andra sidan och han har gått över de 2 ggr tidigare :)
sen har ja och mamma bestämt oss för att vara duktiga och ta en bild varje månad på hans kropp och kan säga att de har hänt mycket på 2 veckor :D

så de blev många bilder idag, så kul att ha. släpar nog med mig mamma nästa helg igen så jag får lite extra hjälp. :)
då ska vi nog även släppa ihop hästarna så Hoppe äntligen får någon att gå med:)
 
ha en härlig snöig söndag :D
 
 
 

Torsdag och snö

Idag fall första snön här , mysigt men man vet att de kommer snart försvinna tyvärr :/

Stallet blev de nu på kvällen , mysig stund med Hoppe . Bostade, tränsade och stod på en pall bredvid honom så han ska vänja sig att ha någon högre upp bakom honom :) han gör inte så stor grej av nya saker :)

Ha en bra torsdagskväll . !!


Måndag och tisdag

Tiden springer iväg fast att jag har varit ledig idag :)

I går måndags så efter jobbet åkte ja till stallet. Mockade och grejade med Hoppe . Tog på honom repgrimman och skydd sen gick vi ut till volten och tränade lite på att stanna och gå efter mig . Följa mig helt enkelt . Övade även på att gå en bit ifrån mig , så ett steg närmare longering :)

I ca 15 minuter var vi på volten sen gäspade Hoppe för fullt . Jobbigt att tänka ;) han var så duktigt följde mig väldigt bra. Sen gick vi även över en bom på marken väldigt läskig första gången . Sen gick de fint att gå över den :) hihi
Älskade lilla häst så mycket nya saker han utsätts för han måste tycka att man är korkad ibland ;)

Sen gjorde ja stallet, gjorde ordning för kvällens intag .

Idag tisdag har varit blöt xD

Hoppe har haft täcke på sig hela dagen i hagen och de behövdes kan man säga :) idag har han fått vilat från allt bara varit häst i hagen . Jag har gjorde de vanliga stallpysslorna och han fick även en morot i hagen som varje dag ;)

Imorgon har ha utsläpp så då jobbar jag nog honom lite på morgon :)

Ha en härlig blöt tisdagskväll , ingen snö än . Dags att slänga på vinterdäck 😉🙈


The Fighter Vg
e.Carte d Ór u. Merzedes (F.4)
e.Robin Z- Labrador

"Figge" köpte jag vintern 2011 från Vibygard.se , då hade han bara hopp tränat 5 ggr. Där ifrån har vi sedan tagit oss hela vägen upp till 120 klasser. Figge är en helt underbar häst att ha att göra med, så otroligt lätthanterlig i allt.

Manique
"Nicke" är min gamla tävlingsponny som nu går och har det väldigt bra i dom stora hagarna här hemma.

RSS 2.0