Veckorna går i ett

Har inte riktigt kommit ihåg att blogga nu xD 
(Lite jobbigare när jag inte får in appen i mobilen ) 
 
I måndags  är de dags att byta skor  på hästarna .
 
Hoppe vilar lite på hovslagaren rygg xD 
 
Men innan hovslagaren kom hann jag rida ut på Hoppe , vi tog ett konditionspass . Väldigt mycket galopp och i lite högre tempo hela tiden . 
Avslutade med en härlig sktittur på skotetleden där snön har lämnat :D 
En trött Hoppe och ryttare efter passet,  något för mycket kläder på;) 
 
I tisdags körde vi på ett dressyrpass på åkern , mera åker att rida på nu när snön försvunnit :) 
En väldigt fin Hoppe,  övade mycket skänkelvikning i både trav och galopp:D övade även på sluta .  Pigg häst med ändå jobba han på bra :) 
<3
 
Igår onsdags longerade vi,  bara i trav fokus på att lyssna på mig . Vi travade även bommar , han var riktigt fin i går :D 
 
 
Väldigt otäckt med denna smitta,  att de bröt ut så mycket.  Hoppas den går över snart så man kan ut och träna och tävla igen . Säsongen vill ju dra igång . 
 Tur i detta lägen att man har eget stall med bara två hästar . Även om man skulle bli smittade så är de skönt att man har litet stall.  Men nu har ju inte våra hästar lämnat gården sen 1 december så ;) och min nya transport kommer inte förens v 12 så då borde allt lugnat sig . 
 
Kan säga att Hoppe tempas varannan dag i iallafall.  För att vara på den säkra sidan :) 
 
// Matilda 

Helgen är över

 
 
i fredags vart de lite jobbigare pass för Hoppe, vi körde ett pass i djupsnön.
Gjorde våret 5 minuters ridning ;)
Skritt, trav ( vänster och höger varv) galopp, skitt galopp, trav och skritt.
Sista passet på åkern i djupsnön omde  inte kommer mera snö nu. Bra blött annars. :)
 
i lördags fick Hoppe vila då vi hade kalas för Robin , så hann inte riktigt med Hoppe så hans vilodag planerades in där :)
 
I dag söndag red jag ut, så härligt att kunna rida i väg kl :15:40 och kommer hem innan de blir mörkt. red i 40 minuter så härlig att det är ljust längre :)
Hoppe fick gå lite i djupsnö i trav och sen galopp på framtidnade grusväg. Han var riktigt fin idag. hans galopp var riktigt luftig och fin även fast jag fick jobba lite för de men ändå , den börjar komma .:D
 
 
nu laddar vi inför en ny vecka med nya möjligheter ;) hoppas att de inte är allt för varmt så vi kan utnjyttja åkern ett tag till , kan smälta i lagom tackt.:)
 
// Matilda

Longering med fart

Ojoj så mycket fart de var på dagens longering av Hoppe. Heergud vilken vild häst idag , longerade över bommar i både trav och galopp.  Så gott vi kunde satt säga , i galoppen var de kaos till en början tog  lite tid innan han skötte de bra ;) 
Skönt att kunna rida och longera utan massa kläder och täcken på häst/människa 
 
Hoppas våren är här för att stanna ;) (hoppas ja man ju i iallafall) 
// Matilda 

Konditionsträning

Igår blev de riktigt konditionsträning för Hoppe, både han och jag blev lika svettiga tror ja . Fick jobba hårt med honom igår för att han skulle lyssna . Busig och pigg, fick hålla i sig ett par gånger.  Då han kastade sig åt sidan ;) 
 
Bushäst, men vi körde .mycket galopp i går sammanlagt 20 minuter och 10 av dom var bara flyta på och dom andra 10 min skulle han lyssna på mig med öka och minska galoppen,  gick sådär ;) sista 50m var kanon typ xD 
 
Red i 50 minuter. 
 
Härlig ridtur i 5 grader och sol :D 
 
 
// Matilda 
 

Lördag , söndag , måndag och tisdag

Ny vecka och varit dålig på att blogga igen :) 

I lördags red jag ut , Hoppe var pigg och lite tung i munnen . Ville inte riktigt lyssna på mig . Så lite byte av bett så ska vi se om vi kan få en "lättare " Hoppe i munnen :) 

I söndags red jag ut med mamma med fokus på galoppfattningar då mamma och nattar tränade tölt . Så vi tränade på olika saker ;)  
(null)
Bytte bett så de kändes lite bättre MEN han är alltid finare (lugnare) när jag rider ut med mamma så kan inte svara på om bettet hjälpte ;) haha 

I måndags red vi bommar på åkern här hemma . Något pigg Hoppe var inte lätt att arbeta honom xD han ville lite för mycket ;) 
(null)
3 galoppsprång fört och sen 5 galoppsprång , övade även på att få in så många som möjligt också :) på slutet var han riktigt fin men de tog tid innan man var de ;) 

I går tisdags åkte dressyrsadeln på och vi körde ett pass i bara skritt och trav . Väldigt mycket skrittjobb . Riktigt fin i går :) 
(null)
Kunde använda mycket små hjälper för att jobba honom . Härligt pass i vårsolen 😍👌 

// Matilda 

Missat lite här nu då . . .

I onsdags vart de longering , lite lösgörande i trav bara efter måndagens pass i djupsnö . Travade lite över bommar :) 

(null)


I torsdags vart de på med dressyrsadel och körde finslipning på att använda små hjälper vid övergångarna . Övade även lite på galoppbyten . Hoppe var mycket fin vi red i 50 minuter :) 

Igår fredags vart de en vila pga töväder , ville inte göra iordning honom i stallet när de rasar i från taket och sen på EM ville inte  tösen sova så då vart de en vilodag på honom men jag skottade snö i stället xD 
(null)

Skotta fram stalldörren :) 

(null)

(null)

(null)
Skottade även fram altan eller ja 1/4 är kvar de ska bort idag :) 

Ha en trevlig lördag fast de är regn och blixthalka . Inte ett dugg avis på dom som är i Lurbo och tävlar 😍 

// Matilda 

Pass i djupsnö

Idag blev det ett ridpass på åkern i djupsnö så Hoppe fick jobba :) 

Körde 5 minuters intervaller . Skritt, trav , galopp , skritt( på plogad väg ;) ) , galopp , trav och sen avslutade vi med 10 min skritt på plogad väg :) 
(null)

(null)
Han jobbade på bra idag och de är kul att busa i snön ;) 

Efter ridpasset fixade jag stallet och sen skottade jag runt hagen , undertråden var översnöad :) 
(null)

(null)
Skottade även bort två plogvallar fall de blir pluss nu så kan vattnet rinna net i diket på andra sidan tråden och de blir inte så skitigt xD hoppas kan man ju alltid i allafall ;) 
Hästarna var snabbt framme och kollade vad jag gjorde och började pilla i snön då jag kom ner till lite gräs ;) 

I morgon blir de nog longering , skulle vara så kallt på morgon igen och bli bättre på EM :) vi får se hur de blir . 


// Matilda 

Helgen i snön

Igår lördags red jag och mamma ut , gick sådär. Våra hästar är broddade men med den kramsnö som de var igår halkade våra hästar lite ändå . Så vi fick rida in på en oskattad väg , så hästarna fick pulsa i snön . Hoppe fick gå före och ploga lite åt nattar ;) haha  (null)
Vi blev bra blöta i allafall av snön som kom, droppa om hjälmen  , och de var varmt att rida xD 

Idag söndag då har de kommit ytligare 15 cm snö . Härligt , fick pulsa lite imorse ute i hagen xD  men de är ju vinter ;) 

Red även ut idag men själv i snö stormen ;) 
Härligt med rätt kläder på ;) 
Idag provade vi på Hoppes snabbaste galopp , jäklar så långt man kommer på hans språng och så fort de går xD 🙈 
Inga krav på dagens pass bara ha kul :D 
Red i 35 minuter . 
(null)

(null)

(null)
Sen lite putsberg och mockning att ta tag i medans Sigrid sover i vagnen ;) 

Imorgon får Hoppe sin vilodag : D 

// Matilda 

Då var de fredag igen

Men jag börjar med gårdagen . 

Så kastade vi äntligen på dressyrsadel och körde ett pass på åkern . Hoppe var mycket fin och pigg ( som vanligt) vi övade på övergångar och galoppombyten . Som han börjar sätta väldigt bra nu :D med ett lite "kickut" vi bytet vid ena varvet ;) haha härligt med en så glad Hoppe att rida ;) 
(null)
Idag fredag så drog jag fram bommarna på åkern och körde galoppbommar , han fick även trava över dom måtten , en väldigt glad och överladdad Hoppe genom förde övningen väldigt bra . Och jag prickade avstånden till första bommen hela tiden ;) efter 4 månaders uppehåll ;) ( hoppas de håller i sig) haha men som sagt en övertaggd Hoppe som var svår att hitta bromen på idag ;) så glad och pigg . Ska bli spännande och se hur han är i hoppningen när vi åker iväg till ridhuset för första gången i år :)  men de får vänta litet tag till måste först hitta en transport xD 

Men beställer nog en ny på måndag ;) 
(null)
Hoppe väntar så snäll på att få gå ut på morgon :) <3 


// Matilda 

The Fighter Vg
e.Carte d Ór u. Merzedes (F.4)
e.Robin Z- Labrador

"Figge" köpte jag vintern 2011 från Vibygard.se , då hade han bara hopp tränat 5 ggr. Där ifrån har vi sedan tagit oss hela vägen upp till 120 klasser. Figge är en helt underbar häst att ha att göra med, så otroligt lätthanterlig i allt.

Manique
"Nicke" är min gamla tävlingsponny som nu går och har det väldigt bra i dom stora hagarna här hemma.

RSS 2.0