Figge uppdatering

Som att bloggen har varit lite undanstoppad med "riktiga" inlägg så kommer nu här en liten uppdatering om hur Figges dagar har varit.
 
Tisdags:
 
Var men han till ridhuset, han var fin men väldigt på i början men det släppte snabbt. Det stog lite små hinder framme med tex en galoppbom innnan så hoppade lite sånt och hoppade även småhinder på en s-båge(svårt för oss) han var lugn och fin, tog några gånger innan vi satte s-bågen innan figge kunde hoppa sakta över och bara landa och galoppera vidare i lugn tackt,
 
Sen tränade vi på slutet med förvänd galopp, VÄLDIGT jobbigt för min lilla häst men det var bättre än förra gången redan :) Han kämpar på. Blev ett pass på 1 h och 10 minuter.
 
När nöjd med passet.
 
Onsdags:
 
Red här hemma, till harsbo och tillbaka ca 1.30 minuter tur. Dock är det väldigt hårt ute nu när vägen är framme och ingen snö kvar :(
Men det blev mycket trav och lite galopp. Kall ridtur;)
 
Torsdags:
 
Träning för Lotta Sjöberg på ÄRK .
Figge var riktigt fin på uppvärmningen, vi skulle flytta hästarna mycket och han skötte det väldigt bra, lite mer ihop kanske i formen. men lite svårt när man rider på hackamore.
Sen skulle vi rida i förvänd galopp på båge och det gjorde Figge GALANT. Om jag får skryta lite så gjorde vi det bättre än dom andra som var med ;) hihi Ska säga det att förvänd galopp var omöjligt för Figge för ett tag sen.
 
Sen började vi hoppa och där blev det lite tokigt med en ryttare som inte hade huvudet med sig men en otroligt fin häst. Men men man kan inte vara på topp jämt.
 
Hoppade fram på ett litet räcke och en oxer, ha trycket och ha en bra rytm.
 
Sen hoppade vi en tre kombination med 2 galoppsprång i mellan. Gick lite fort för våran del ut ;) Figge grej!
 
Hoppade även på en väldigt skarp båge, hade svårt att få med honom första gången och blev lite fel. men andra gången var han mer med och det gick bättre.
 
Vi avslutade med att hoppa en bana, fick hoppa den en gång jag och Figge då han verkligen var lydigt och väntade på mig, han "sprang" inte iväg utan var kvar mellan hand och skänkel hela banan igenom, även trekombionationen hoppade han lungt. så Lotta sa att vi skulle lämna honom där och att som en häst som Figge ska man inte nöta för mycket med, utan lämna det när det är bra. annars blir han bara mer ivrig när man "tjatar" för mycket på samma övning.
 
Figge får en glud stjärna men ryttaren får bakläxa ;)
 
Fredag :
 
Fick han ta det lungt, en promenad på 50 minuter för hand :)
 
Idag Lördag:
 
Blir det även idag en promenad för hand :)
 
<3
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
The Fighter Vg
e.Carte d Ór u. Merzedes (F.4)
e.Robin Z- Labrador

"Figge" köpte jag vintern 2011 från Vibygard.se , då hade han bara hopp tränat 5 ggr. Där ifrån har vi sedan tagit oss hela vägen upp till 120 klasser. Figge är en helt underbar häst att ha att göra med, så otroligt lätthanterlig i allt.

Manique
"Nicke" är min gamla tävlingsponny som nu går och har det väldigt bra i dom stora hagarna här hemma.

RSS 2.0