Ninja La Silla pensioneras under Gothenburg Horse Show

 
http://www3.ridsport.se/Tavling/Hoppning_/Nyheter/2013/03/NinjaLaSillapensionerasunderGothenburgHorseShow/
 

Svensk hoppsports största lilla häst ska avtackas under Gothenburg Horse Show. Det är Rolf-Göran Bengtssons topphäst Ninja La Silla som hunnit bli 18 år gammal och nu har gjort sitt på tävlingsbanan.

 

- Det har varit en ära för mig att få rida en sådan fantastisk häst som Ninja La Silla och jag är verkligen tacksam för att Alfonso Romo har gett mig den möjligheten. Att få vara med om den resan som Ninja La Silla och jag har gjort tillsammans med så bra resultat på mästerskap är något som alla ryttare drömmer om. Ninja La Silla har en fantastisk personlighet och är inte bara en häst, han är en vän och han förtjänar verkligen att bli avtackad på hemmaplan framför den svenska publiken vid Gothenburg Horse Show, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Med Ninja La Silla tog Rolf-Göran OS-silver i Hongkong 2008. Karriären kröntes med ett EM-guld i Madrid 2011.

Ekipaget var även individuell sjua vid EM i Windsor 2009 och tog den individuella sjätteplatsen vid VM i Kentucky 2010. Utöver det har Ninja La Silla tagit flera Grand Prix-segrar och varit placerad i den prestigefyllda Grosse Preis i Aachen, Tyskland tre gånger.

- Vi är mycket glada och stolta över att Rolf-Göran väljer att ta med Ninja till Göteborg så att vi och den svenska publiken får chansen att hylla denna fantastiska häst, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show.

Avtackningen kommer att ske på fredagen den 26 april.

FAKTA Ninja La Silla Född: 1995 Kön: Valack Färg: Fux Mankhöjd: 163 cm e. Guidam u. Olympica ue. Lys de Darmen Ras: KWPN Uppfödare: Stoeterij van Witert-Huijemans, Holland Ägare: Alfonso Stichting Equestrian Promotion/R-G Bengtsson

Vilken grym häst denna har varit :D Inte så jätte stor heller . !

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
The Fighter Vg
e.Carte d Ór u. Merzedes (F.4)
e.Robin Z- Labrador

"Figge" köpte jag vintern 2011 från Vibygard.se , då hade han bara hopp tränat 5 ggr. Där ifrån har vi sedan tagit oss hela vägen upp till 120 klasser. Figge är en helt underbar häst att ha att göra med, så otroligt lätthanterlig i allt.

Manique
"Nicke" är min gamla tävlingsponny som nu går och har det väldigt bra i dom stora hagarna här hemma.

RSS 2.0