Hoppclinic med Malin Baryard och Peder Fredricson


 
Herregud vad lärorik det var att se på 3 h hoppclinic med Malin och Peder i går på GRS :D
 
Vilka bra övningar, dock lite svårt att gör dom då man måste ha grymt mycket plats ;)
 
Såhär såg det ut ungefär ;)
Började med att Malin och Peder hoppar upp på två hästar som dom aldrig har träffat, Malin får en otroligt nervös häst på 5 år som regerar på allt(brukarde inte vara så sa ägaren ;) ) Peder häst är mer lugnare och hoppa grymt fint. 9 år om man mins rätt. Peder sa till och med att han skulle tänka sig att ta hem den. vilket betyg är inte de :D haha
 
Aja Malin försöker lugna sin häst medans Peder travar över bommar med både korta och långa avstånd. Få hästen framför dig. Malin kunde efter ett tag mest skritta över bommarna med hon kom i trav nångång.
höjde upp bommarna på volt så det blev små räcken.
 
Sen hoppade dom seriern som är ritad högt upp. Där dom red på 6 galoppsprång för att se att hästarna kan komma tillbaka bra. Tror det var lite drygt 20-22m där.
 
Riktigt lärorikt och Peder gjorde lite mera men kan inte skriva ner allt ;)
 
Men som man såg tydligt igår på alla ryttare som var med att en liten förändring i vårt kroppspråk som ryttare kan betyda så mycket.
 
För efter att Malin och Peder hade ridit klart så kom det först en grupp med unghästar 5-6 år och efter dom kom det en grupp med hästar som hade gått typ 135 till 150 hoppning.
 
Den sista gruppen hoppade alla övningar.
 
Övningen längst ner med räcke in 4(17m)  galoppsprång kombinationen och sen 4 ut på oxerna, hoppades åt båda hållen men lag även in att hoppa över hindret som stod på mitten linjen 5 (20m) galoppsprång  kombinationen och så 5 galoppsprång räcket ut på medelinjen.
 
Viktigt var när man skulle ta bågen att verkligen visa hästen vart det skulle så den inte bjuder på hindret rätt fram utan följer ryttaren bra.
 
Många gånger dom sa att bromsa med hela kroppen och inte bara handen. Något jag måste tänka på men det kommer mera och mera för min del ;)
 
Nej men som sagt hur bra clinic som helst, och så mycket folk som tittade då . Super kul.
 
 
Taggad till att jobba vidare med min häst :D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
The Fighter Vg
e.Carte d Ór u. Merzedes (F.4)
e.Robin Z- Labrador

"Figge" köpte jag vintern 2011 från Vibygard.se , då hade han bara hopp tränat 5 ggr. Där ifrån har vi sedan tagit oss hela vägen upp till 120 klasser. Figge är en helt underbar häst att ha att göra med, så otroligt lätthanterlig i allt.

Manique
"Nicke" är min gamla tävlingsponny som nu går och har det väldigt bra i dom stora hagarna här hemma.

RSS 2.0