Dag 1 av 2 på hoppkursen

I går lördags åkte vi iväg och träna för Cia på tirk . 
 
Hade inte jättestora förhoppningar då han tyvärr fick vila två dagar torsdag och fredag . 

Men superbra uppvärmning övning gjorde nog gott för oss . 

Först flytta in från spåret mot travbommar och sen flytta tillbaka ut emot spåret efter . Mitt på kortsidan fatta galopp och sen ta så snäva svängar runt två hinder på långsidan som hästen orkade och sen på kortsidan igen bryta av til trav och börja om övningen igen . 
Superbra övning för att kom igång :) ☺️ 

Sen började vi med att travhoppa snett igenom och sen in på en stor volt med tre kubhinder med ett galoppsprång i mellan . 
Lika övning från båda hållen . 

Sen buggade vi vidare med att hämta upp långsidan efter med först 6-7 galoppsprång i mellan , vi gick på 6 galoppsprång. 

Sen ändra vi lite i galop hämta upp bom kryss bom på andra långsidan sen kort snett igenom på galoppbomm räcke  in på kubhinders volten och sen vidare på långsidan , nu skulle vi ha 6 galoppsprång där men vi råkande gå på 5 galoppsprång , fic göra om 3 ggr innan vi satt 6 galoppsprång 🤣🙈🐎💨💪 

Sen andra varvet var de en oxer istället kortsnett igenom :) 


Sista rudan bom kryss bom , kort snett igenom räcke , in på volten med kubhinder, kort  snett igenom oxern och sen avsluta med räcke okej på långsidan . Där tog vi 6 på engång och Hoppe kände riktigt fin .jag målmedveten , lugn men ändå med rätt tryck ☺️  

Supernöjd med träningen, får se vad dagens träning ger 🥰✊ 

(null)
Gammal bild men på tirk ;) 

// Matilda 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
The Fighter Vg
e.Carte d Ór u. Merzedes (F.4)
e.Robin Z- Labrador

"Figge" köpte jag vintern 2011 från Vibygard.se , då hade han bara hopp tränat 5 ggr. Där ifrån har vi sedan tagit oss hela vägen upp till 120 klasser. Figge är en helt underbar häst att ha att göra med, så otroligt lätthanterlig i allt.

Manique
"Nicke" är min gamla tävlingsponny som nu går och har det väldigt bra i dom stora hagarna här hemma.

RSS 2.0